Placinta cu branza si stafide

de love_cherry in Prajituri, 28 Iun 2012 | 3740 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 600-700gr.faina
  • 15 linguri lapte
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic amoniu
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1lingura otet
  • Pentru crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • o punguta stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr zahar
  • 5-6 oua
  • 1/2 plic budinca de vanilie
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Se amesteca zaharul si zaharul vanilat cu laptele pt.aluat si se pun la fier pana se topeste zaharul.

Se lasa sa se raceasca 10-15 min.dupa care adaugam uleiul si praful de copt cu amoniul stins cu o lingura de otet.

Se toarna compozitia peste faina si se framanta.

Dam la dospit 30 min.

Preparam crema: batem bine ouale cu zaharul(si cel vanilat),cu budinca si esenta dupa care amestecam cu branzica.

Batem cu mixerul alte 5 min.

Cand terminam adaugam stafidele.

Se separa aluatul in doua si se intinde in forma tavii.

Se pune primul strat de aluat,apoi crema de branzica,iar apoi celalalt strat de aluat.

Se da la cuptor pentru 30-40 de min la 200 grade C

Se presara zahar pudra deasupra si se lasa la racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

love_cherry 1

29.06.2012, 06:32

Sim0na 1

29.06.2012, 12:21

Ce bunatate! In weekendul trecut am facut si eu!

love_cherry 1

29.06.2012, 12:38

da asa este e foarte buna placintica si cea cu branzica si cea cu mere

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu ciocolata