Placinta cu branza si stafide

de alilianaa in Prajituri, 7 Mai 2013 | 13099 vizualizari

 

Placinta cu branza este nelipsita la masa de Craciun sau Pasti la noi acasa. Este o prajiturica foarte buna si care aduce aminte de timpurile copilariei noastre.

 

INGREDIENTE

  • 700 g branza dulce de vaci
  • 2 cutii ricotta
  • coaja de lamaie si portocala
  • un plic zahar vanilat
  • 150 g stafide
  • 50 ml alcool ( pentru stafide)
  • 2 linguri gris
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 180 g margarina
  • 200 ml apa
  • 600 g faina
  • o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu alimentar
  • 20 ml otet pentru a stinge bicarbonatul
  • zahar- 250 g (dupa gust, mai dulce sau mai putin dulce)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Aluatul: margarina se pune pe foc mic pe aragaz pana se inmoaie putin, dupa care se ia si se amesteca cu o lingura de lemn. Intr-un bol , punem margarina, apa, praful de sare, lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar stins cu otet. Se adauga faina in ploaie, se amesteca bine  si rezulta un aluat nelipicios. Se pune la rece pentru cel putin o ora. 

Branza: Intr-un vas mai mare se pune branza de vaci maruntita, ricotta, coaja de portocala si lamaie rasa, zaharul vanilat, zaharul (depinde de gustul fiecaruia), stafidele care au fost inmuiate inainte, cinci oua. Se framanta bine aceasta compozitie, iar daca este putin mai moale se amendeaza cu o lingura- doua de gris.

Asamblarea: din aluat se fac doua foi. Una se pune pe fundul tavii ( tava ce a fost unsa inainte sau tapetata cu foaie de copt), se pune compozitia de branza, peste care se aseaza a doua foaie de aluat.

Se lasa la copt la foc potrivit pret de 40-45 minute. Se pudreaza cu zahar la final cand este mai rece.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

grisul il folosesc ca sa mai absoarba din surplusul de apa/zer din branza, daca mai exista.

2

intep foaia cu o furculita inainte de a o introduce la cuptor;

3

la jumatatea timpului de coacere, portionez deja placinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza cremoasa si stafide