Placinta cu branza si stafide

de cristina1985 in Prajituri, 2 Aug 2014 | 2811 vizualizari

 

Aluatul este de la o placinta cu branza si spanac. Este foarte pufos, de aceea l-am ales.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 1ou+2 oua
  • 150 ml iaurt
  • 150 ml apa minerala
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar+200 gr
  • 80 ml ulei + ulei uns foile si tava
  • 500 gr branza de vaci
  • stafide 1/2 punga(100gr)
  • esenta rom
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Stafidele se pun in apa cu esenta de rom .

Aluatul :Intr-o ceasca se freaca drojdia cu 1 lingurita zahar.pana se lichefiaza.Un ou se separa, galbenusul pastrandu-se deoparte, iar albusul se bate cu furculita cu iaurtul, apa minerala si 80 ml ulei. Se adauga drojdia activata si se omogenizeaza.

Faina se amesteca cu putina sare ( un varf de cutit )si se adauga amestecul de lichide treptat si se framanta pana la obtinerea unui aluat omogen si neted, deloc lipicios. Aluatul se imparte in 4 bucati egale, carora li se da o forma rotunda, se ung cu ulei, se infoliaza cu folie alimentara si se lasa in repaus la temperatura  bucatariei aproximativ 30 minute.

Rand pe rand se ia cate o bucata de aluat si se intinde pe planul de lucru bine uns cu ulei.Se stropeste cu ulei fiecare bucata si se ruleaza larg pe lungime(se impacheteaza pe lungime in 4).Se acopera cu folie  alimentara si se lasa in repaus 15 minute.

Umplutura:Se amesteca branza de vaci cu 200 gr zahar,2 oua si stafidele scurse.

Dupa trecerea acestui timp se desfac pe rand "pachetele"si se intinde foaia cu mana ,se stropeste cu ulie si se pune umplutura.Se ruleaza foaia de aluat cu umplutura inauntru si se rasuceste in forma de melc, care se aseaza in mijlocul unei tavi acoperite cu hartie de copt. Celelate foi se vor rula  in continuarea melcului din tava, obtinand o spirala mare.

Placinta se unge cu galbenusul pastrat si 1 lingura apa rece.Se tine la cuptor  30 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orange pie (portokalopita)