Placinta cu branza si stafide in rulouri

de Gherca Daniela in Dulciuri, 16 Oct 2015 | 11777 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 16 foi de placinta din comert
  • 500g branza dulce de vaci
  • un praf de sare
  • o mana de stafide
  • 4 linguri de smantana
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua

Pentru gratinare:

  • o ceasca cu lapte
  • 3 oua
  • 4 linguri cu zahar

In plus:

  • zahar vanilat pentru pudrat
  • unt topit sau ulei pentru uns foile si tava
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide in rulouri:

     Intr-un bol amestecam branza cu ouale, sare, smantana, zaharul, vanilia si stafidele pana omogenizam toate ingredientele. (Stafidele le-am inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de vanilie.) Umplutura de branza o impartim in 4.

    Se ung 4 foi de placinta, fiecare in parte, cu unt topit si turnam din umplutura cu branza, apoi rulam si punem ruloul in tava unsa cu unt topit. Asa procedam cu celelalte foi de placinta pana formam 4 rulouri, apoi le intepam cu o furculita din loc in loc.

Pentru gratinare: Batem ouale cu zaharul si laptele si le turnam peste rulourile cu branza. Lasam sa se odihneasca 10 minute, iar intre timp incalzim cuptorul.

 Bagam tava la cuptorul incins si este gata pana cand placinta este rumenita frumos deasupra.

     Placinta se va umfla putin, dar cand o scoatem sa se raceasca se va lasa. O pudram cu zahar pudra si se serveste rece, sau daca rezistati pana a doua zi, cand este mai buna! :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide in rulouri" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide