Placinta cu branza si stafide "Profa”

de nico15 in Dulciuri, 12 Dec 2010 | 2221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  Aluat:

  • 24 de linguri de faina
  • 15 g de drojdie(substanta de afanare)
  • 150 g de iaurt normal
  • 1 ou
  • 250 g de margarina
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml apa minerala,
  • ulei

Compozitie(Umplutura) :

  • 750 g de branza de vaci
  • 30 ml de cognac
  • 3-4 linguri de gris
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 100 g de stafide
  • 1 ou care se bate si cu care se va unge placinta pe deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide "Profa”:

Se trece la pregatirea aluatului, prima etapa: se cerne faina, dupa care se trece la etapa a doua pregatirea compozitiei :si se adauga jumatate din cantitate, se face o mica fantana in mijloc, se pune drojdia de bere care se sfarama si se pun 2-3 linguri de apa calda, ca sa se dilueze, o lingura de zahar, se adauga iaurtul, margarina se taie cubulete si se adauga iar la sfarsit punem apa minerala acestea fiind ingredientele pentru etapa a treia:amestecarea

Se formeaza un aluat pe care in lasam vreo ora la caldura pentru a-si mari volumul,

In aceasta perioada ne apucam sa facem compozitia, amestecarea ingredientelor pentru umplutura placintei: se pune branza de vaci care NU trebuie sa fie apoasa, se adauga grisul care si el a fost in prealabil cernut, ouale care au fost spalate, dezinfectate cu solutie de cloramina 2%, se clatesc bine, dupa care se sparg intr-un vas separat. Daca sunt bune ouale se adauga peste restul compozitiei si apoi se adauga zaharul.

 Separat stafidele au stat in cognac se scurg si se amesteca si ele in compozitie.

 Dupa aproximativ o ora, se ia aluatul si se procedeaza dupa cum urmeaza se-nparte in 2 parti egale si cu ajutorul merdenelei se-ntind doua foi de placinta, in prealabil tava a fost unsa cu ulei si cu un praf de faina.

 Se pune prima foaie se adauga compozitia se pune si a doua foaie, se bat bine 1-2 oua(2 daca ouale sunt mici) si se da la cuptor spre coacere.

Cuptorul a fost preincalzit in prealabil, cand se introduce placinta cuptorul va avea flacara potrivita spre mica, se lasa la cuptor aproximativ o ora si douazeci de minute. In primele 20-30 de minute este recomandat a NU se deschide usa cuptorului, dupa scurgerea timpului indicat se va verifica si, in functie de aragazul fiecaruia, se va opri focul cand se considera ca este facuta.Placinta se va pudra cat este calda cu zahar pudra dar se va taia si scoate din tava cand s-a racit.

Pofta Buna.

 

 

TIPS-URI

1

Faina si grisul se cern bine

2

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu branza si stafide "Profa” 70362
retete culinare - Placinta cu branza si stafide "Profa” 70363
retete culinare - Placinta cu branza si stafide "Profa” 70364
retete culinare - Placinta cu branza si stafide "Profa” 70365
retete culinare - Placinta cu branza si stafide "Profa” 70366
retete culinare - Placinta cu branza si stafide "Profa” 70367
retete culinare - Placinta cu branza si stafide "Profa” 70368
retete culinare - Placinta cu branza si stafide "Profa” 70369
retete culinare - Placinta cu branza si stafide "Profa” 70370

COMENTARII (9)

nico15 1

12.12.2010, 16:26

Eu acum urmez un curs de bucatari la fundatia "Leonardo Murialdo" si reteta aste ne-a dat-o profa cu care facem teorie, asa ca am vrut sa o diferentiez de alta reteta de placinta si i-am dat numele asta.

tanyapatap 1

12.12.2010, 18:20

MotanLaOale 1

13.12.2010, 11:50

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L