Placinta cu carne

de brunetica in Aperitive / Garnituri, 14 Dec 2011 | 9998 vizualizari

 

Este prima data cand fac o placinta cu carne si tot prima data cand am mancat, dar a iesit fenomenala de gustoasa si buna, nu ma asteptam rezultatul sa fie asa de bun .

 

INGREDIENTE

  • 500 g. carne porc( macinata)
  • 2 cepe medii
  • o jumatate ardei gras
  • 150 g. ciuperci
  • 500 ml, suc de rosii
  • sare
  • piper alb
  • un pahar de vin alb sec
  • 2 foi de pasta sfogia
  • jumatate de pahar de ulei de masline
  • 4 oua
  • 100 g. gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Ceapa o curatam , o spalam si o taiem marunt si o punem la calit in uleiul incins. Ardeiul il spalam si il taiem marunt si il punem cu ceapa, adaugam si ciupercile spalate si tocate si lasam cateva minunte. Adaugam carnea tocata , lasam cateva minunte sa isi traga arome de la legume si stingem totul cu vinul alb, adaugam sare, piper. Lasam sa se evapore pe jumatate vinul si adaugam sucul de rosii , lasam la foc mic pana scade toata zeama. Cand e gata lasam la racit si  cand s-a racit adaugam 3 oua si grisul, amestecam bine pentru a se incorpora bine toate ingredientele. 

Intr-o tava ungem cu un pic de ulei si asezam o foaie de pasta sfoglia , peste pasta asezam umplutura de carne si peste carne o alta foaie de pasta sfoglia, ungem cu ou batut si o coacem la foc mediu.

 

TIPS-URI

1

am folosit ciuperci din conserva

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu carne-0
Placinta cu carne-1
Placinta cu carne-2
Placinta cu carne-3
Placinta cu carne-4

COMENTARII (13)

brunetica

brunetica 1

16.12.2011, 10:57

Kami

tanyapatap

tanyapatap 1

24.12.2011, 20:21

brunetica

brunetica 1

25.12.2011, 11:11

multumesc Tanya

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!