Placinta cu carne de porc si paste sub capac de aluat

de Angelica in Paste, 3 Feb 2015 | 3810 vizualizari

 

O placinta deosebita, care, aparent pare banala, dar, in momentul in care desfacem capacul ne vor inunda arome minunate de cimbru, carne prajita si legume calite.
Toate acestea impreuna cu pastele fac ca acest fel de mancare sa fie unul savuros.
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr .faina
  • 50 ml.ulei de masline
  • 1 galbenus de ou
  • 1/2 varf de cutit de sare
  • 1/4 lingurita de zahar
  • putin lapte
  • Umplutura:
  • 400 gr.paste taietei patrate mari Arnos
  • 500 gr.pulpa de porc
  • 200 gr.rosii cherry
  • 1 fir de carnat proaspat
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ardei verde
  • 1 fir de cimbru
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • 1 ou pentru uns aluatul
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne de porc si paste sub capac de aluat:

Aluat:
1.Punem faina inr-un castron si facem in mijloc o adancitura  in care punem galbenusul, sarea, zaharul si uleiul de masline.
2.Amestecam pentru inceput usor cu o lingura dupa care incepem sa framantam bine cu mainile pana aluatul are o consistenta elastica si maleabila. Adaugam putin lapte daca aluatul nu are consistenta specificata.
3.Cand am terminat de framantat aluatul, il invelim intr-o folie alimentara si il dam la rece.

*Cat timp sta aluatul la rece pregatim umplutura asa:
4.Intr-o cratita punem ulei de masline, adaugam carnea taiata cuburi potrivit de mari si carnatul taiat rondele mai groase.
5.Prajim bine atat carnea cat si carnatul amestecandu-le din cand in cand pana sunt rumene.Trebuie sa aiba aspectul unor gratare frumos prajite, dar mult mai micute.
6.Adaugam apoi rosiile intregi, potrivim gustul cu care si piper, acoperim cratita cu un capac si lasam la foc mic sa se prajeasca usor pana carnea este patrunsa.
7.In acest moment adaugam cateii de usturoi rasi, mai prajim1-2 minute dupa care luam cratita de pe foc.
8.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline. Adaugam ardeii si ceapa taiate fasii lungi. Punem sare, piper si lasam sa se prajeasca la foc mic pana legumele se inmoaie si sunt rumene.
9.Intr-o oala punem apa cu sare la fiert. Cand apa fierbe punem pastele si le lasam timp de 8 minute. Le strecuram si le punem deoparte.
10.In cratita in care am prajit carnea punem legumele calite, pastele si amestecam totul bine.
11.Turnam tot continutul cratitei intr-o tava ceramica rezistenta la cuptor, asezam deasupra firul de cimbru si apoi ne pregatim sa punem capacul din aluat.

*Procedam asa:
12.Intindem aluatul intr-o foaie potrivit de groasa, cam de 5 mm.O decupam dupa forma tavii pe care am pregatit-o.
13.Asezam cu grija foaia de aluat decupata peste tava, sigilam bine cu degetele pe margini si apoi pensulam toata suprafata cu ou batut.
14.Dam tava la cuptor, la foc iute, pana aluatul este rumen si are o culoare aurie.
15.Servim placinta fierbinte.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de porc si paste sub capac de aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Xandrinne 1

03.02.2015, 13:31

Minunata!!

mirela0911 1

03.02.2015, 14:23

Cum arataaaa!

Rocsi 1

03.02.2015, 21:20

Cred ca vin la masa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu pui si sos de smantana