Placinta cu carne la tigaie

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2014 | 6129 vizualizari

 

Aveam niste carnita la frigider si nu stiam cum sa scap de ea, asa ca am dat de reteta lui merisor care mi-a placut foarte mult si am incercat-o, putin improvitata la umplutura :D.
Va zic sincer ca a fost foarte, foarte buna, ca sotul meu mi-a zis sa ii mai fac odata. :D
http://www.bucataras.ro/retete/sandwichuri-la-tigaie-cu-preparate-din-carne-55477.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 3 cartofi
  • 250 ml lapte
  • sare
  • 25g unt
  • 25g drojdie +1 lingurita zahar
  • 2 oua
  • Faina cat cuprinde ( aprox 500g)
  • 30 ml ulei
  • Pentru umplutura:
  • un piept de pui fiert
  • 50g de carne pentru kebab prajita
  • jumatate de crenvusti afumat
  • jumatate de ardei rosu
  • cascaval
  • kechup
  • sare
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne la tigaie:

Pentru aluat: Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert; 

Intre timp cat avem cartofii la fiert facem o maia din drojdie cu zaharul si 50 ml lapte caldut, omogenizam bine si peste mai punem 2 lingurite de faina si lasam sa creasca pentru 10 min.

Dupa ce au fiert, ii pisam impreuna cu sarea, untul si 200 ml lapte. Peste acest piure punem maiaua, ouale si faina putin cate putin pana formam un aluat  mai lipicios si pentru a nu se mai lipi de maini punem si uleiul. Lasam la crescut 30 min.

Pentru umplutura:

Carnea am taiat-o marunt, iar ardeiul si crenvustiul taiat cubulete i-am calit in putin ulei  si peste am pus carnea pentru a se patrunde aroma ingredietelor si presaram putin sare dupa gust. Am scos pe o farfurie pentru a se racori putin.

Din acest aluat mi-au iesit 3 placinte (Foto). Am luat cate o bucata de aluat si am intins-o pe masa unsa cu putin ulei. Pe jumatate de aluat am pus cascaval ras, o parte din compozitia de carne si deasupra inca putin cascaval, iar pe cealalta parte am intins kechup, si tot cu aceasta parte o unim cu cealalta pentru a forma placinta.

Prajim in tigaie cu putin ulei pe ambele parti aprox 2-3 min si scoatem pe un servet de bucatarie. Asa procedam si cu celelate doua.

Servim alaturi de muraturi ( ex. gogonele) sau rosii simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coronita de carne