Placinta cu carne si legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de Merisor in Slow Cooker, 4 Sep 2015 | 4684 vizualizari

 

Trebuia sa incerc maiestria slow cooker Crock-Pot-ului 4,7 Lsi cu o placinta si am inceput cu o placinta sarata, cu carne si amestec de legume. Mi-a placut ce a iesit, atat aluatul cat si umplutura. Deci inca un plus pentru acest minunat ajutor in bucatarie - slow cooker Crock-Pot 4,7 L

 

INGREDIENTE

  • Aluat(pentru 2 placinte)
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 400 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata, amestec(vita + porc)
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 2 cepe galbene
  • 5-6 graunti de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • sare
  • 1 ou
  • 5-6 fire patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Pregatim mai intai umplutura.

Curatam si tocam legumele, apoi le calim in uleiul incins(pe aragaz), pana se patrund bine.

Adaugam peste ele carnea tocata, pe care am asezonat-o cu sare si condimente.

Acoperim vasul si il lasam la foc incet spre mediu, amestecand din cand in cand ingredientele, pentru o preparare uniforma a carnii.

Cand carnea este bine patrunsa, stingem focul si punem amestecul de ingrediente intr-o sita sa se scurga surplusul de grasime si sa se raceasca, apoi adaugam un ou si patrunjelul tocat si omogenizam bine amestecul.

Pentru aluat, amestecam faina cu garantul pentru aluaturi dospite, si turnam peste ele, treptat, laptele cald in care am dizolvat sarea si zaharul.

Framantam un aluat nu foarte tare, iar la final adaugam uleiul, turnandu-l in maini si pe masa de lucru,  framantand aluatul pana inghite tot uleiul.

Lasam aluatul la odihnit 15 minute, apoi il impartim in doua.

Impartim si umplutura in doua.

O parte de aluat si o parte de umplutura le vom da la frigider pana se prepara prima placinta.

Intindem cea de-a doua parte de aluat pe masa de lucru, intr-o foaie subtire, asezam umplutura la un capat si pliem peste ea partea de aluat libera, apoi ii dam forma rotunda cat baza vasului si o crosetam frumos pe margini, pentru a nu iesi umplutura in timpul tratamentului termic.

Ungem vasul slow cooker-ului Crock Pot Digital 4,7 l cu putin ulei si asezam hartie de copt in el, apoi aldaugam placinta.

Asezam capacul deasupra, conectam aparatul la sursa de curent si setam modul de preparare Low pentru 2 ore.

Fiind un aluat subtire nu va necesita timp indelungat de coacere.

Dupa o ora si 30 de minute, am ridicat capacul si am intors placinta invers in vas, pentru a se rumeni si deasupra.

Deci si de data aceasta slow cooker Crock Pot  si-a indeplinit misiunea si chiar mi-a placut cum a iesit placinta mea cu carne.

Baietii mei au servit-o calda, cu ketchup, dar merge servita si alaturi de legume proaspete.

 

TIPS-URI

1

Anumite preparate, in special cele din aluat dospit, merg intoarse de pe o parte pe alta, pentru o rumenire uniforma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post