Placinta cu carne tocata si ciuperci

de merisor in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2014 | 6366 vizualizari

 

Este o placinta foarte buna, care poate fi consumata atat ca aperitiv cat si ca fel principal, intrucat este foarte satioasa.
Am gasit la Kaufland foi de placinta necongelate, care m-au incantat tare mult, cum s-au comportat si in plus nu am mai pierdut timpul sa se dezghete.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta(500 gr)

Pentru umplutura:

  • 700 gr carne tocata amestec(75% vita, 25% porc)
  • 3 cepe galbene
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 750 gr ciuperci din conserva
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • 120 ml ulei
  • 1 ou
  • sare

Pentru completare:

  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri ketchup
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne tocata si ciuperci:

Curatam legumele, le spalam si le tocam marunt.

Punem uleiul intr-un vas pe foc, si calim legumele in el pentru 5-6 minute, amestecandu-le sa nu se lipeasca,

Adaugam ciupercile tocate si scurse, dar nu de tot. Le lasam putin zemoase pentru a ajuta la inabusirea legumelor, sa nu fie totusi doar prajite.

Dupa 5-6 minute de preparare a ingedientelor de pe foc, adaugam carnea tocata si presaram sare si condimente. Amestecam de cateva ori si acoperim vasul cu un capac lasandu-le sa se inabuse bine si mai amestecam din cand in cand.

Lasam totul pe foc aproximativ 20 de minute sa se prepare carnea definitiv, apoi stingem focul si punem ingredientele intr-o sita sa se scurga grasimea si lichidul acumulate. Le lasam in sita pana cand se racesc definitiv, dupa care adaugam peste ele un ou si patrunjelul tocat.

Foile de placinta le vom unge cu cate putina grasime scursa de la amestecul de ingrediente.

In pachetul meu au fost 18 foi pe care le impartim in trei.

De asemeni impartim si umplutura in trei.

Intindem foile pe folia cu care sunt impachetate si rulam cate sase. Primele doua rulouri le deam deoparte.

La al treilea grup de foi, rulam doar 5 foi, ungem foaia ramasa cu grasime, derulam peste ea celelalte foi, apoi rulam 4 foi, lasand-o peste foaia de jos, o ungem cu grasime, derulam celelalte foi si tot asa pana la ultima.

Recurgem la modalitatea aceasta pentru a nu se rupe foile.

Peste ultima foaie intindem o treime din compozitie cu carne tocata, apoi rulam foile strangandu-le la capete.

Procedam asa si cu celelalte rulouri, ungem o forma termorezistenta, tot cu grasimea scursa de la ingrediente si asezam rulourile in ea.

Amestecam cele trei oua cu smantana si ketchupul, adaugam putina sare si turnam amestecul peste rulouri.

Dam placinta la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

 

Servim cu ketchup dulce sau picant, dupa preferinte.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu carne tocata si ciuperci-0
Placinta cu carne tocata si ciuperci-1
Placinta cu carne tocata si ciuperci-2
Placinta cu carne tocata si ciuperci-3
Placinta cu carne tocata si ciuperci-4
Placinta cu carne tocata si ciuperci-5
Placinta cu carne tocata si ciuperci-6
Placinta cu carne tocata si ciuperci-7
Placinta cu carne tocata si ciuperci-8
Placinta cu carne tocata si ciuperci-9
Placinta cu carne tocata si ciuperci-10
Placinta cu carne tocata si ciuperci-11
Placinta cu carne tocata si ciuperci-12
Placinta cu carne tocata si ciuperci-13
Placinta cu carne tocata si ciuperci-14
Placinta cu carne tocata si ciuperci-15
Placinta cu carne tocata si ciuperci-16

COMENTARII (29)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

05.08.2014, 09:17

Direct la fav

Panacris

Panacris 1

13.08.2014, 18:16

babi5

babi5 1

07.10.2014, 20:33

T

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!