Placinta cu cas dulce si branza de capra

de Constelatialeu in Dulciuri, 17 Noi 2014 | 1920 vizualizari

 

Tara arde si baba face...placinta ...sau ce am prin frigider si trebuie consumat..

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta
  • 300 g cas dulce
  • 200 g branza de capra nu foarte sarata
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 60 g gris
  • 80 g stafide
  • 2 linguri smantana grasa 40 % grasime
  • ulei pentru uns
  • 1 cana lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cas dulce si branza de capra:

Radem casul si branza de capra,adaugam zaharul,ouale,zaharul vanilat,grisul si smantana si omogenizam,la final adaugam stafidele.Tapetam o tava ( 20/28) cu hartie de copt,cele 8 foi le taiem pe jumatate si obtinem 16.Asezam in tava 6 foi unse cu ulei fiecare in parte,turnam jumatate din compozitie,apoi punem 5 foi unse fiecare separat,turnam restul de compozitie si ultimile 5 foi,unse fiecare in parte.Cu un cutit ascutit portionam placinta.Asezam tava cu placinta in tava de la cuptor,in care am turnat apa.Bagam tava la cuptor pentru cca 25 min,apoi turnam laptele si mai lasam cca 15 min.Dupa ce s-a rumenit scoatem tava din cuptor ,asezam bucatile de placinta pe farfurie si pudram cu zahar.Eu am servit doua bucati asa fierbinti,pentru ca mi se par cele mai bune,can sunt scoase din cuptor.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu cas dulce si branza de capra 352473
retete culinare - Placinta cu cas dulce si branza de capra 352474
retete culinare - Placinta cu cas dulce si branza de capra 352475
retete culinare - Placinta cu cas dulce si branza de capra 352476
retete culinare - Placinta cu cas dulce si branza de capra 352477
retete culinare - Placinta cu cas dulce si branza de capra 352478
retete culinare - Placinta cu cas dulce si branza de capra 352479
retete culinare - Placinta cu cas dulce si branza de capra 352480

COMENTARII (16)

Sylvia 1

19.11.2014, 14:25

wow ce combinatie faina, bravo Cleme

mirela0911 1

21.11.2014, 11:08

Foarte buna!

tarasmariana 1

19.02.2015, 20:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55