Placinta cu ceapa

de T I M E A in Mancaruri de post, 29 Ian 2014 | 25257 vizualizari

 

De obicei sambata cand sunt si eu acasa si am timp de bucatarit, imi place sa fac cate ceva din aluat dospit. Mai ales acum iarna. Ce va prezint acum e cat se poate de simplu de facut....da, stiu, mereu zic asta :)) dar chiar nu am retete complicate, totul e sa iti placa sa le faci.
Deci v-am adus o placinta cu ceapa numai buna pt o dupa-amiaza friguroasa de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba (faina pt cozonac de la Lidl am folosit eu)
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 170 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei de masline
  • Umplutura:
  • 2 cepe mici albe
  • 2 cepe mici rosii
  • 2 linguri ulei pt calit ceapa
  • 2 linguri ketchup
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa:

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta  si lasam la dospit 10 minute. 

Punem intr-un vas faina si sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta. Spre final adaugam si uleiul. Terminam de framantat cand aluatul incepe sa se desprinda de degete. Este un aluat usor mai moale dar se poate lucra bine cu el.

Presaram deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer pentru 45-60 minute.

In acest timp putem sa pregatim ceapa, pe care o curatam, o feliem si o calim in 2 linguri de ulei. Lasam deoparte sa se raceasca.

Aluatul dospit il intindem pe masa de lucru tapetata cu faina. Pe jumatate de aluat punem ceapa calita si pe cealalta jumatate intindem ketchup-ul.

Indoim  si apasam marginele apoi mai indoim inca o data si intindem usor cu mana iar pe margini apasam cu o furculita sau tot cu mana.

Punem placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute sau pana se rumeneste usor deasupra.

Feliem placinta si o servim calda!

TIPS-URI

1

Puteti inlocui ketchup-ul cu sos de chili usor picant

2

Daca vi se pare aluatul prea moale adaugati faina, desi va asigur ca nu e nevoie si iasa o placinta mai gustoasa daca respectati ingredientele

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc