Placinta cu ceapa verde

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 10 Iun 2015 | 5670 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat avem nevoie de:

  • aproximativ 300 g faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • 15-20 g drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • sare si rozmarin dupa gust
  • o lingurita cu zahar

Pentru compozitie ne sunt necesare:

  • 300 g cas proaspat de vaci
  • 200 g cas sarat (framantat)
  • o legatura de ceapa verde
  • 200 ml smantana grasa
  • un dovlecel mic
  • 2 oua mari
  • 1 lingura cu unt pentru uns tava
  • un ou si 50 g iaurt pentru uns placinta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa verde:

Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.   Intr-un vas separat, cernem faina, adaugam sarea si rozmarinul, drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta.  Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul.  Acoperim vasul cu un servet curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul.

Faramitam casul framantat si il trecem prin razatoare pe cel proaspat, adaugam ceapa si dovlecelul tocate marunt, cele 2 oua si smantana. Amestecam toate ingredientele pana la omogenizarea completa.

Din aluatul crescut, intindem o foaie uniforma, nu foarte groasa. O asezam intr-un vas de copt, uns in prealabil cu putin unt, adaugam compozitia si asezam surplusul foii de placinta parte peste parte. Ungem deasupra cu amestecul din ou si iaurt.

Coacem placinta la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos. O lasam sa se raceasca treptat in vas.

Se serveste rece, cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive rapide pentru sarbatori