Placinta cu ciuperci

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2010 | 9520 vizualizari

 

din categoria ce avem prin frigider

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 275 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • suc de rosii (pentru uns)
  • Umplutura:
  • 500 g ciuperci
  • 1 fir de praz mai gros
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci:

Aluatul:

Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia uscata si se amesteca. Se face o gropita in mijloc si se adauga apa calduta, zaharul si uleiul. Se amesteca si cand sunt aproape incorporate ingredientele, se adauga sarea.

Se framanta un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Se pudreaza cu faina, se acopera si se lasa la dospit, in loc caldut, o ora. In acest timp isi va dubla volumul.

Intre timp pregatim umplutura. Taiem prazul marunt si il punem la calit cateva minute, in 2 linguri de ulei de masline. Cand s-a inmuiat prazul adaugam ciupercile curatate si taiate marunt. Lasa sa fiarba pana scade toata zeama.

Adaugam sare, piper si dam de pe foc.

Dupa ce se raceste adaugam cascavalul ras si cele doua oua batute.

Dupa ce aluatul a dospit se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 4 bucati. Se intind doua foi, care se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Punem umplutura pe cele doua foi.

Celelalte doua parti de aluat le intindem si le crestam cu cutitul. Se iau usor pe sucitor si se pun pe rand, peste cele doua foi dintava.

Se apasa marginile cu mana sau cu furculita si se lasa sa stea in tava, pana se incinge cuptorul la 180 de grade.

Se ung placintele cu suc de rosii si se presara susan.

Se dau la cuptor pana se rumenesc.

Ideea aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Langosi cu smantana si cascaval