Placinta cu ciuperci

de Tuxedo in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2013 | 6183 vizualizari

 

Va propun aceasta placinta deosebit de gustoasa pentru orice eveniment si pentru orice ocazie, chiar si la ordinea zilei! Este minunata, aluatul este facut in casa, este moale si usor de lucrat iar compozitia de ciuperci divina! Celor care iubesc ciupercile, le va placea mult aceasta placinta!
M-am inspirat pentru aluat de la Paula, care mi-a sugerat ca este un aluat bun si moale!

 

INGREDIENTE

  • pentru o tava de 35cm/25cm

Aluat:

  • 400 gr faina
  • 5 linguri de apa
  • 1 ou
  • 100 gr smantana/ iaurt gras
  • 100 gr unt/ margarina (moale)
  • 1/2 lingurita sare

Umplutura:

  • 1 kg ciuperci
  • 1 legatura mica de marar
  • 250 gr telemea
  • 3 oua
  • sare si piper dupa gust

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 100 ml smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci:

Aluatul: se face deosebit de usor .

Punem toate componentele lichide ( si untul) intr-un castron si le omogenizam cu o lingura. Treptat adaugam faina amestecata cu sarea si framantam mai intai cu lingura apoi cu mainile pana cand aluatul devine omogen si nelipicios. Aluatul nu trebuie sa fie foarte moale dar nici tare, trebuie sa fie manevrabil. Daca vi se pare moale (ceea ce nu cred…) mai pudrati putina faina si framantati bine pana cand obtineti consistenta dorita.

Pregatim apoi compozitia de ciuperci astfel:  fierbem ciupercile intregi apoi le scurgem bine de apa si le tocam cat de marunt vrem in robotul de bucatarie sau cu cutitul.

Le punem intr-un castron si le amestecam cu branza rasa, mararul tocat, cele 3 oua, sare si piper dupa gust. E bine sa gustati de sare  inainte sa o adaugati, daca branza e prea sarata s-ar putea sa nu mai fie nevoie.

Impartim aluatul in doua si intindem foile pe blatul de lucru uns putin cu ulei. Asezam prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem compozitia iar deasupra cealalta foaie pe care o intepam din loc in loc cu furculita.

Ungem suprafata aluatului cu amestecul de ou si smantana si coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180ºC pana se rumeneste frumos.

Se serveste atat calda cat si rece, este un aperitiv deosebit, hranitor si delicios.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate face si cu aluat de foietaj sau cu foi Phillo (foi pentru placinta)

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu ciuperci-0
Placinta cu ciuperci-1
Placinta cu ciuperci-2

COMENTARII (14)

Lau

Lau 1

27.05.2013, 14:56

placeee

Rocsi

Rocsi 1

27.05.2013, 20:17

Faina placinta

bianca92

bianca92 1

16.10.2013, 09:10

excelenta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!