Placinta cu ciuperci si spanac

de Rocsi in Mancaruri de post, 11 Apr 2013 | 13223 vizualizari

 

Daca va place spanacul, ciupercile, placinta aceasta va fi pe placul vostru cu siguranta si in plus este de post!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 200 gr drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • apa minerala calduta
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr spanac congelat (sau proaspat)
  • 350 gr ciuperci conservate
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usutroi
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci si spanac:

Aluatul:

Punem faina intr-un bol cu sarea. Drojdia o amestecam cu 1/2 lingurita zahar pana se dizolva si o punem peste faina. Adaugam apa minerala calduta, treptat, si framantam pana obtinem un aluat nelipicios. La final incorporam uleiul si mai framantam putin. Acoperim aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald.

Umplutura:

Lasam spanacul sa se decongeleze la temperatura camerei. Curatam ceapa si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute, iar rosiilele le facem cubulete. Incingem uleiul intr-o tigaie, inabusim ceapa, apoi punem si ciupercile. Adaugam apoi rosiile si turnam o cana de apa. Lasam sa scada pe jumatate, incorporam spanacul si condimentam cu sare si piper. Cand a scazut bine luam tigaia de pe foc, adaugam usturoiul curatat, pisat si putin patrunjel verde.

Lasam 5 minute sa se racoreasca. Impartim aluatul in doua bucati si intindem cu sucitorul doua foi. Ungem un vas termorezistent cu margarina, asezam prima foaie si o intepam cu furculita. Punem compozitia uniform apoi acoperim cu cealalta foaie. Deasupra facem un model din aluat daca mai ramane. Bagam vasul in cuptor, il aprindem si lasam placinta sa prinda o culoare aurie deasupra.

Cand este gata o scoatem, o lasam putin la racorit si servim!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Rocsi 1

17.04.2013, 10:40

Multumesc Costeo!

Micutza Luana 1

17.04.2013, 18:30

Rocsi 1

17.04.2013, 19:39

Luana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta de post cu spanac si leurda