Placinta cu costita afumata si legume

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 8 Sep 2010 | 5708 vizualizari

 

Aluatul este dupa reteta Laurei Adamache ,,Franzela sarata umpluta,,

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 35 g zahar
  • 50 g margarina
  • 15 g sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 250 g apa calda
  • Umplutura:
  • 3 morcovi
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 pastranac
  • 1 ardei verde
  • 250 g costita afumata
  • 50 g cascaval
  • 2 oua +2 albusuri
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de marar
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu costita afumata si legume:

Se pun toate ingredientele pentru aluat in masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire.

Intre timp se prepara umplutura: ceapa se toaca marunt si se pune la inabusit impreuna cu ciupercile taiate cubulete.

Morcovii, pastarnacul si ardeii se pun la fiert. Cand sunt gata se taie in rondele .

Costita se taie cubulete mici.

Se amesteca toate legumele si costita cu mararul tocat ,ouale batute, albusurile,sare, piper si cascavalul ras marunt. Se amesteca foarte bine .

Cand aluatul e gata se intinde pe masa infainata sub forma dreptunghiulara. Se pune umplutura pe mijloc, iar marginile se taie in fasiute care se suprapun peste umplutura. Se unge placinta cu galbenusurile batute cu laptele si se da la cuptor pentru 30 - 35 de minute la foc potrivit.

Se poate taia imediat.

TIPS-URI

1

Bine ar fi sa se monteze placinta in tava, ca sunt ceva probleme la mutatul ei de pe masa....

2

Se poate servi cu ketchup dulce sau picant sau orice alt sos dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu costita afumata si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Julie 1

09.09.2010, 10:30

Cred ca merge cu orice!

madi_marin 1

09.09.2010, 12:38

Miha....te servesc cu o bucatoaie daca vrei....cu mare drag.....

madi_marin 1

09.09.2010, 12:41

julie..... cred ca asa e.....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri copilaresti cu salata de primavara