Placinta cu dovleac

de Lau in Dulciuri, 25 Noi 2011 | 3635 vizualizari

 

by ina cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • faina cat cuprinde
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • UMPLUTURA
  • dovleac
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • ghimbir
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Dovleacul il curatam si il dam prin razatoarea mare (grea munca), acoperim cu zahar si multa scortisoara, apoi punem pe foc pentru a lasa sirop. Scurgem bine siropul, amestecam continuu, eu la final am adaugat si un pic de ghimbir.

Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga faina, praful de copt, esenta de vanilie. Mai intai mixam cu mixerul cat putem dupa care framantam cu mana, trebuie sa iasa un aluat care sa nu se lipeasca de maini.

Impartim coca in 2, pe care le intindem cu faceletul, (eu le-am intins subtire). Ungem o tava cu ulei si faina si adaugam priam foaie, o intepam putin cu furculita dupa care adaugam dovleacul, adaugam a 2 foaie si dam la cuptor pentru cca 30 minute. Lasam sa se raceasca in tava dupa care pudram cu zahar si portionam.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu dovleac 134901
retete culinare - Placinta cu dovleac 134902
retete culinare - Placinta cu dovleac 134903
retete culinare - Placinta cu dovleac 134904

COMENTARII (20)

Lau 1

25.11.2011, 22:01

mirela

MotanLaOale 1

25.11.2011, 22:33

buna buna

Lau 1

26.11.2011, 10:03

vladimir

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21