Placinta cu dovleac

de yammy in Prajituri, 1 Dec 2009 | 5513 vizualizari

 

Aroma inconfundbila de dovleac va inunda casa...

 

INGREDIENTE

  • 7 lg zahar
  • 7 lg ulei
  • 7 lg lapte
  • 1 ou
  • 1lgt bicarbonat
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

-zaharul, uleiul si laptelese pun intr-un vas pe foc si se da in clocot
-Pregatim oul si o lingurita rasa de bicarbonat pe care il stingem cu o lingurita de otet
-Dupa ce s-a topit zaharul,compozitia se umfla putin de la lapte o lasam doar 2 minute, adaugam oul, amestecam, apoi adaugam bicarbonatul
-se toarna in ploaie faina,se amesteca si se framanta pana rezulta un aluat care se imparte in 2 si se intind 2 foi


Ingrediente umplutura:
-1 kg jumate dovleac curatat si razuit
-se pune totul intr-o cratita de teflon + 1 cancas mare de zahar si 2 pliculete de zahar vaniliat, se tine pe foc pana se inmoaie dovleacul
-punem umplutura peste foaie, nivelam, punem cealalata foaie si dam la cuptor la 175 min cam 30 min
-dupa  ce se raceste se pudreaza cu zahar praf

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

liana_geicu 1

02.12.2009, 20:42

chiar, ce as manca niste dovleac copt, nu am mai mancat de .... muulta vreme! ce pofta mi-ai facut!

yammy 1

04.12.2009, 19:27

Asta a fost prima placinta cu dovleac pe care am facut-o si gustat-o...mi s-a parut tare ciudat sa mananc dar a fost tare buna.
Teo ms de sfaturi, nu am stiut
Liliana multumesc si sper sa o incerci

Bucataras Dragos 1

13.12.2009, 09:26

am papatdelicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac(de post)