Placinta cu dovleac

de yammy in Prajituri, 1 Dec 2009 | 3336 vizualizari

 

Aroma inconfundbila de dovleac va inunda casa...

 

INGREDIENTE

  • 7 lg zahar
  • 7 lg ulei
  • 7 lg lapte
  • 1 ou
  • 1lgt bicarbonat
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

-zaharul, uleiul si laptelese pun intr-un vas pe foc si se da in clocot
-Pregatim oul si o lingurita rasa de bicarbonat pe care il stingem cu o lingurita de otet
-Dupa ce s-a topit zaharul,compozitia se umfla putin de la lapte o lasam doar 2 minute, adaugam oul, amestecam, apoi adaugam bicarbonatul
-se toarna in ploaie faina,se amesteca si se framanta pana rezulta un aluat care se imparte in 2 si se intind 2 foi


Ingrediente umplutura:
-1 kg jumate dovleac curatat si razuit
-se pune totul intr-o cratita de teflon + 1 cancas mare de zahar si 2 pliculete de zahar vaniliat, se tine pe foc pana se inmoaie dovleacul
-punem umplutura peste foaie, nivelam, punem cealalata foaie si dam la cuptor la 175 min cam 30 min
-dupa  ce se raceste se pudreaza cu zahar praf

 

COMENTARII (5)

liana_geicu 1

02.12.2009, 20:42

chiar, ce as manca niste dovleac copt, nu am mai mancat de .... muulta vreme! ce pofta mi-ai facut!

yammy 1

04.12.2009, 19:27

Asta a fost prima placinta cu dovleac pe care am facut-o si gustat-o...mi s-a parut tare ciudat sa mananc dar a fost tare buna.
Teo ms de sfaturi, nu am stiut
Liliana multumesc si sper sa o incerci

Bucataras Dragos 1

13.12.2009, 09:26

am papatdelicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S