Placinta cu dovleac

de yammy in Prajituri, 1 Dec 2009 | 3306 vizualizari

 

Aroma inconfundbila de dovleac va inunda casa...

 

INGREDIENTE

  • 7 lg zahar
  • 7 lg ulei
  • 7 lg lapte
  • 1 ou
  • 1lgt bicarbonat
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

-zaharul, uleiul si laptelese pun intr-un vas pe foc si se da in clocot

-Pregatim oul si o lingurita rasa de bicarbonat pe care il stingem cu o lingurita de otet

-Dupa ce s-a topit zaharul,compozitia se umfla putin de la lapte o lasam doar 2 minute, adaugam oul, amestecam, apoi adaugam bicarbonatul

-se toarna in ploaie faina,se amesteca si se framanta pana rezulta un aluat care se imparte in 2 si se intind 2 foi




Ingrediente umplutura:

-1 kg jumate dovleac curatat si razuit

-se pune totul intr-o cratita de teflon + 1 cancas mare de zahar si 2 pliculete de zahar vaniliat, se tine pe foc pana se inmoaie dovleacul

-punem umplutura peste foaie, nivelam, punem cealalata foaie si dam la cuptor la 175 min cam 30 min

-dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar praf

 

COMENTARII (5)

liana_geicu 1

02.12.2009, 20:42

chiar, ce as manca niste dovleac copt, nu am mai mancat de .... muulta vreme! ce pofta mi-ai facut!

yammy 1

04.12.2009, 19:27

Asta a fost prima placinta cu dovleac pe care am facut-o si gustat-o...mi s-a parut tare ciudat sa mananc dar a fost tare buna.
Teo ms de sfaturi, nu am stiut
Liliana multumesc si sper sa o incerci

Bucataras Dragos 1

13.12.2009, 09:26

am papatdelicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI