Placinta cu dovleac

de Andreea Caroline in Dulciuri, 8 Sep 2012 | 1791 vizualizari

 

reteta am facut-o demult insa nu am postat-o....si acum i-a venit rindul .

 

INGREDIENTE

pentru aluat :

  • 600 gr faina
  • 40 gr zahar
  • un cub drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • un praf de sare

ptr umplutura

  • 1 dovleac de cca 1 kg
  • ulei
  • 1 ceasca zahar

zahar pudra

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

aluat:

intr-un bol se pune faina peste care punem drojdia diluata in laptele caldut,ouale,zaharul ,untul la temperatura camerei si sare.

se framinta bine pina devine un aluat nelipicios.

se da aluatul la rece pina isi dubleaza volumul (cel putin).

umplutura:

dovleacul se curata de coaja si se da prin razatoare.

se caleste intr-o tigaie cu putin ulei,se adauga si zaharul.

cind s-a calit il dam deoparte si il lasam sa se raceasca.

aluatul se scoate de la rece,se intinde o foaie peste care punem umplutura.

se ruleaza si se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru cca 30-40 minute.

se scoate si dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar pudra...

 

COMENTARII (21)

cocineraviajera 1

09.09.2012, 17:21

Buna

mamaieelena 1

10.09.2012, 21:20

excelenta

ANNA_46 1

13.09.2012, 22:11

Nici eu nu am mai mancat in prajitura , dar sunt sigura ca e foarte gustoasa, arata super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D