Placinta cu dovleac

de AlinaL in Dulciuri, 5 Mar 2010 | 4208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 450-500 gr faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 4-5 cani dovleac razuit
  • 1 pahar zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 1 ou
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

se mixeaza zaharul , untul, praful de sare si cele 4 oua, pana devine o pasta, dar neomogena.Se adauga treptat faina pana cand compozitia se leaga si se desprinde de pe peretii vasului.Se pune la frigider pt 1/2 ora.La intins se foloseste multa faina, pentru ca este un aluat lipicios.Se aseaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei.


Intr-o oala se pune dovleacul impreuna cu apa (1/2 pahar) , zaharul (1 pahar) si scortisoara.Seune compozitia la foc mediu, se amesteca din cand in cand si se mai lasa pe foc pana scade lichidul si dovleacul se inmoaie bine. Dupa ce s-a racit, se adauga compozitia peste aluatul pus deja in forma, iar deasupra se intind fasii din aluat. Oul se bate cu furculita si se intinde peste intreaga placinta.La final se pudreaza cu zahar.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu dovleac 20699
retete culinare - Placinta cu dovleac 20700
retete culinare - Placinta cu dovleac 20702
retete culinare - Placinta cu dovleac 20708

Recomandari Culinar.ro

COMENTARII (3)

Teo 1

06.03.2010, 23:06

ce gratar interesant ai aplicat!

cory 1

07.03.2010, 22:21

ca la tarta
super

elena1988 1

02.02.2011, 15:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!