Placinta cu dovleac

de ionela84 in Prajituri, 8 Noi 2013 | 1624 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • 60 g zahar
  • aprox 250 ml lapte
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 5oo g dovleac
  • 100 g zahar

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Aluat:cernem faina intr-un castron si facem o gaura in mijloc ,punem laptele caldut si dizolvam drojdia ,adaugam oul batut bine cu zaharul si sarea ,framantam pana obtinem un aluat elastic ce il lasam la dospit in loc cald pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut intindem o foaie din jumatate de aluat  nu prea subtire pe care punem o jumatate din dovleacul ras si amestecat cu zaharul,rulam si asezam in  tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt,procedam identic si cu cea de a2 a foaie.

Dam la cuptorul incins pt cca 30-40 min la foc mediu

POFTA BUNA


 

 

TIPS-URI

1

 Se poate face si cu dovleacul calit putin cu 50 g unt +zaharul

2

Se poate face deasemenea si cu mere calite sau nu depinde de preferinta

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

09.11.2013, 20:26

Panacris

Panacris 1

10.11.2013, 09:04

ionela84

ionela84 1

10.11.2013, 11:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!