Placinta cu dovleac

de Lorra in Dulciuri, 2 Ian 2014 | 2054 vizualizari

 

Prima mea placinta, si-mi place cum a iesit :) aromata si frageda :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200 ml apa calduta
  • 200 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1,5 kg dovleac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Dovleacul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare, apoi se caleste cu 100 ml ulei, zaharul si pliculetul de zahar vanilat.

 Se tine pe foc pana se inmoaie si ii scade zeama.

 Faina se pune intr-un bol, se aduga apa si sarea si se framanta cu 100 ml ulei turnat cate putin, pana se formeaza un aluat nu prea tare dar care nu se lipeste de marginile bolului. Se lasa deoparte acoperit cu un prosop, aproximativ 30 min.

 Se intinde prima foaie apoi se aseaza in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, deasupra se pune uniform umplutura de dovleac si la final se aseaza a doua foaie.

 Se inteapa foaia pe alocuri, cu ajutorul unei furculite si se da la cuptorul preincalzit. 

 Se lasa la copt 40 min. pana devine rumena.

 La final se scoate din cuptor si se presara zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu dovleac 287988
retete culinare - Placinta cu dovleac 287989
retete culinare - Placinta cu dovleac 287990

COMENTARII (27)

Lorra 1

06.01.2014, 14:12

Alexandra Burz 1

31.01.2014, 21:59

Lorra 1

31.01.2014, 22:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D