Placinta cu dovleac

de Oana in Dulciuri, 23 Oct 2014 | 7845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr unt sau Rama mit butter, la temperatura camerei
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 1/2 lingura otet
  • 500 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1,5 kg de dovleac ras
  • 100-150 gr zahar
  • 1-2 linguri scortisoara
  • 1 lingura esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Se prepara mai intai aluatul. Eu am amestecat toate ingredientele la robotul de bucatarie pana am obtinut un aluat nelipicios si ferm, nu foarte tare. Daca mai este nevoie, puteti sa mai adaugati faina. Scoateti apoi aluatul pe o folie alimentara, infasurati-l bine si il lasati la frigider pana preparati umplutura de dovleac.

Pentru umplutura, curatati dovleacul si apoi il dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Daca aveti robot de bucatarie va merge repede treaba, eu l-am facut rapid. Am pus apoi dovleacul ras intr-o cratita incapatoare de ceramica, am adaugat zaharul si l-am lasat la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana cand zeama lasata a scazut. La final am adaugat scortisoara si esenta de rom. Am lasat apoi compozitia la racit.

Aluatul se scoate din frigider si se imparte in doua. Am intins cate o foaie de aluat intre doua hartii de copt, astfel nu se lipesc si se transfera foarte usor in tava. Prima foaie am pus-o in tava cu tot cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de 35x25 cm.

Peste prima foaie am turnat compozitia de dovleac, am nivelat bine si am pus a doua foaie de aluat. Am intepat aluatul de deasupra cu furculita.

Se coace placinta la 180-190 grade timp de 45-50 minute. Se lasa apoi la racit complet, apoi se portioneaza.

 

TIPS-URI

1

In compozitia de dovleac ras adaugati zahar dupa gust si in functie de cat de dulce este si dovleacul crud.

2

Puteti adauga la final si nuca coapta si maruntita.

3

Aluatul se poate face cu unt sau margarina, dupa gust. Eu am incercat noua Rama mit butter, cu un continut de 30 % unt si aluatul a iesit extrem de fraged si cu un gust bun.

4

Puteti folosi pentru placinta tava de aragaz si nu este nevoie sa fie unsa sau tapetata, nu se lipeste.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu dovleac 348660
retete culinare - Placinta cu dovleac 348668
retete culinare - Placinta cu dovleac 348671
retete culinare - Placinta cu dovleac 348673
retete culinare - Placinta cu dovleac 348676
retete culinare - Placinta cu dovleac 348678
retete culinare - Placinta cu dovleac 348684
retete culinare - Placinta cu dovleac 348686
retete culinare - Placinta cu dovleac 348688
retete culinare - Placinta cu dovleac 348693
retete culinare - Placinta cu dovleac 348696
retete culinare - Placinta cu dovleac 348697

COMENTARII (25)

Xandrinne 1

14.12.2014, 08:56

Pushaa 1

14.12.2014, 10:47

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:35

imi place!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: