Placinta cu dovleac

de Julie in Prajituri, 29 Apr 2010 | 9675 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 3 cani cu dovleac  ras 
  • 2 cani cu mere rase
  • 100 g zahar
  • 100 g stafide inmuiate in rom
  • o cana cu nuci macinate
  • 2-3 linguri cu scortisoara 
  • Blatul:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • aprox. 12 linguri faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Pregatim mai intai umplutura:
Se pun la calit dovleacul , merele si  zaharul in putin ulei.
Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulce e dovleacul.
Deci zahar punem dupa gust!  :)
Cand s-au inmuiat se adauga stafidele, scortisoara si nucile.
Se amesteca bine.

Facem si blatul:

Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si la sfarsit faina. Trebuie sa iasa o compozitie ca de chec.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pune jumatate din aluat si se coace pe jumatate.(cam 10min. )
Se scoate tava si se intinde umplutura iar deasupra se repartizeaza cealalta jumatate din compozitia  de aluat. Se mai coace inca 10-15 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bucataras Medi 1

29.04.2010, 15:43

nu am facut niciodata aceasta combinatie, de mere cu dovleac dar cred ca este foarte buna................

Julie 1

30.04.2010, 08:03

Este tare buna ! Va asigur!

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 10:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema de nuca