Placinta cu dovleac

de CarmenBlue in Dulciuri, 12 Oct 2015 | 1598 vizualizari

 

O reteta deosebit de simpla! Un aluat dulce care se preteaza la umpluturi diverse: cu mere (http://www.bucataras.ro/retete/placinta-frageda-cu-mere-73472.html), cu branza dulce sau cu ludaie

 

INGREDIENTE

Aluatul

  • 2 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilat (1 plic)
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri de ulei
  • 1 lingurita de bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde (aprox. 600 de g, in functie de faina)

Umplutura

  • 1 kg dovleac
  • 200 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingura pesmet/gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Dovleacul se curata, se da pe razatoare, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se caleste intr-o cratita neaderenta pana se evapora lichidul. Se lasa sa se raceasca si se prepara aluatul, astfel:

Se freaca, cu o lingura de lemn, ouale intregi cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat pana se albeste compozitia (aproximativ 10 min.)

Se adauga uleiul, lingura cu lingura, si se continua omogenizarea. Acum se adauga si bicarbonatul stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Apoi se adauga faina cernuta pana cand compozitia se transforma in aluat.

Se renunta la lingura de lemn si se framanta cu mana. Se adauga faina treptat, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini si devine foarte elastic.

Se tapeteaza cu ulei si faina o tava normala. Se imparte aluatul in doua. Se infaineaza planul de lucru si sucitorul si se intinde o foaie. Se ruleaza pe sucitor si se aseaza in tava.

Dovleacul racit se intinde in tava. Se presara o lingura de gris sau pesmet. Se pune a doua foaie care se inteapa cu furculita pentru a lasa sa iasa aburul ce se formeaza la copt.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste usor.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit acoperita tava cu un stergar curat. Se taie si se poate pudra cu zahar pentru cine doreste!

 

 

TIPS-URI

1

Am facut si cu dovleacul necalit, asa crud, dar se simte mai tare textura dovleacului.

2

Cantitatea de zahar si de scortisoara din umplutura depinde de gustul fiecaruia. Tineti cont, totusi, ca aluatul este unul dulce.

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu dovleac-0
Placinta cu dovleac-1
Placinta cu dovleac-2
Placinta cu dovleac-3
Placinta cu dovleac-4
Placinta cu dovleac-5
Placinta cu dovleac-6
Placinta cu dovleac-7
Placinta cu dovleac-8
Placinta cu dovleac-9

COMENTARII (15)

Moni_alex 1

13.10.2015, 10:11

buna!

mihaelar63 1

13.10.2015, 13:19

Ksenya 1

19.10.2015, 09:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20