Placinta cu dovleac

de noiinbucatarie in Prajituri, 10 Oct 2016 | 520 vizualizari

 

O placinta foarte gustoasa, cu aluat fraged. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/placinta-cu-dovleac/

 

INGREDIENTE

  • 900-950 g faina,
  • 250 ml apa,
  • 250 ml ulei,
  • 1 plic de praf de copt,
  • 1 dovleac,
  • 1 praf de sare,
  • inca 1 cana de zahar pentru calit dovleacul,
  • scortisoara.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Apa fiarta se amesteca cu uleiul si cu sarea. Se adauga faina si praful de copt si se framanta. Aluatul care rezulta nu este  tare si este uleios.

Se lasa 30 de minute sa se odihneasca.

Intre timp , dovleacul ras se pune cu 1 cana de zahar si 1 lingurita de scortisoara la calit .

Aluatul odihnit se pune pe o hartie de copt de dimensiunile tavii in care coaceti placinta si se intinde cu sucitorul fara sa se adauga faina. Se intinde foarte usor, maxim de 1 cm grosime. Se ia cu tot cu hartia de copt si se pune in tava.

In jumatatea aluatului se adauga dovleacul calit. Eu am pus o cantitate mai mare de dovleac, a fost un strat de dovleac mai gros de 1 cm.Se intind usor marginile ca in imagine.

Se da la cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste frumos. Cand este gata, se presara zahar deasupra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate pudra cu zahar pudra.

2

Se serveste cu mare pofta :)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu dovleac 458980
retete culinare - Placinta cu dovleac 458981
retete culinare - Placinta cu dovleac 458982
retete culinare - Placinta cu dovleac 458983
retete culinare - Placinta cu dovleac 458984

COMENTARII (15)

noiinbucatarie 1

11.10.2016, 10:11

anca_rm 1

11.10.2016, 10:54

faina placinta

noiinbucatarie 1

11.10.2016, 15:53

merci!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25