Placinta cu dovleac

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Oct 2016 | 3176 vizualizari

 

O placinta foarte gustoasa, cu aluat fraged. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/placinta-cu-dovleac/

 

INGREDIENTE

  • 900-950 g faina,
  • 250 ml apa,
  • 250 ml ulei,
  • 1 plic de praf de copt,
  • 1 dovleac,
  • 1 praf de sare,
  • inca 1 cana de zahar pentru calit dovleacul,
  • scortisoara.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Apa fiarta se amesteca cu uleiul si cu sarea. Se adauga faina si praful de copt si se framanta. Aluatul care rezulta nu este  tare si este uleios.

Se lasa 30 de minute sa se odihneasca.

Intre timp , dovleacul ras se pune cu 1 cana de zahar si 1 lingurita de scortisoara la calit .

Aluatul odihnit se pune pe o hartie de copt de dimensiunile tavii in care coaceti placinta si se intinde cu sucitorul fara sa se adauga faina. Se intinde foarte usor, maxim de 1 cm grosime. Se ia cu tot cu hartia de copt si se pune in tava.

In jumatatea aluatului se adauga dovleacul calit. Eu am pus o cantitate mai mare de dovleac, a fost un strat de dovleac mai gros de 1 cm.Se intind usor marginile ca in imagine.

Se da la cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste frumos. Cand este gata, se presara zahar deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate pudra cu zahar pudra.

2

Se serveste cu mare pofta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu dovleac