PLACINTA CU DOVLEAC COPT

de Teo in Prajituri, 23 Ian 2010 | 17483 vizualizari

 

cu astfel de placinta ma rasfata bunica in copilarie....

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac (aprox. 2 kg)
  • 200 g zahar
  • 2-3 linguri de ulei
  • 100 g nuca prajita
  • FOI
  • 1 ceasca de ulei 
  • 1 ceasca de lapte/apa minerala
  • 25 g drojdie
  • 500 g faina
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PLACINTA CU DOVLEAC COPT:

Se taie dovleacul in 4-6 bucati si se coace aproximativ 2-3 ore. Dupa ce s-a mai racit se curata de pe coaja, se amesteca cu zaharul si 2-3 linguri de ulei.

Se framanta o coca si se intind doua foi. Se aseaza prima foaie in tava tapetata cu faina dupa care se intinde toata cantitatea de dovleac si se presara nuca prajita. Se aseaza si cea de a doua foaie, se taie si se presara zahar tos. Se da la cuptor pentru 35 min.

 

 

TIPS-URI

1

Dovleacul copt nu isi mai lasa suc si nu curge nimic in tava.

2

Dovleacul copt este mai dulce decat cel razuit si calit.

3

Placinta cu dovleacul copt este mai sanatoasa.

4

Dupa copt, cantitatea de dovleac se injumatateste.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - PLACINTA CU DOVLEAC COPT 14604
retete culinare - PLACINTA CU DOVLEAC COPT 14605

COMENTARII (11)

Sylvia 1

29.01.2010, 09:00

Cred ca tocmai am gasit desertul ce o sa il fac in we, as fi vrut sa fac ceva cu dovleac dar nu aveam nici o reteta, taaaare bine arata abia astept sa incerc.

Anamaria7 1

08.02.2010, 21:31

unde gasesc dovleac de cumparat? de mult timp vreau sa incerc multe retete cu dovleac, dar nu am gasit niciodata

Teo 1

14.02.2010, 21:44

Anamaria ,spune cum sa te gasesc si iti trimit eu, cu toata imcrederea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D