Placinta cu dovleac(de post)

de lilik in Prajituri, 27 Noi 2010 | 18565 vizualizari

 

este atat de delicata....fina....delicioasa...se topeste in gura.

 

INGREDIENTE

pt aluat:
  • 300 gr faina
  • 7-8 linguri de zahar
  • 85 ml apa
  • 60 ml ulei
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
pt umplutura:
  • 2 kg dovleac
  • 1 pliculet vanilina
  • coaja de lamaie
  • 110 gr zahar
  • 1 lingura cu margarina
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac(de post):

prima data pregatim umplutura.curatam dovleacul si il dam pe razatoarea mare.

punem margarina intr-o tigaie la topit apoi adaugam dovleacul,zaharul ,coaja de lamaie si vanilina si lasam la foc mic pana scade toata apa pe care o lasa,amestecand intre timp.

facem un aluat din ingredientele de mai sus,pe care il vom imparti in doua.

intindem o foaie pe care o vom pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,deasupra punem dovleacul,il nivelam si acoperim cu cealalta foaie careia ii vom face cateva gauri cu furculita pt a nu se umfla.

dam la cuptorul preincalzit la 180° timp de 35-40 min(dupa primele 20 de min controlam).

cand e gata presaram zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu dovleac(de post) 66453
retete culinare - Placinta cu dovleac(de post) 66460
retete culinare - Placinta cu dovleac(de post) 66461
retete culinare - Placinta cu dovleac(de post) 66462

COMENTARII (19)

Simymy 1

01.12.2010, 12:13

lilik 1

02.12.2010, 11:17

simymy

babi5 1

24.09.2013, 22:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55