Placinta cu dovlecei si morcovi

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 16 Aug 2012 | 6576 vizualizari

 

Este a doua oara cand fac aceasta placinta, si pot sa spun doar atat: este extrem de gustoasa. M-a cucerit de cand am vazut-o pe blogul Laurei Adamache, asa ca am fost nevoita sa o fac. Am mai umblat eu la gramaje, la ingrediente, dar ideea a ramas aceeasi: contine morcov si dovlecel.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 600 gr dovlecel
  • 200 gr morcov
  • 150 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura sare
  • piper
  • 1 ceapa mare
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr cas
  • 100 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovlecei si morcovi:

Pregatim din timp morcovul si dovlecelul: ii curatam, ii spalam si-i dam pe razatoarea cu gauri mari. Intr-un castron amestecam faina cu sarea si praful de copt.

Separat dam casul si cascavalul prin razatoare. Ceapa o taiem marunt si o punem peste branzeturi. Tot acolo adaugam si dovleceii si morcovii scursi de apa. Ouale le batem putin cu furculita, adaugam uleiul si le turnam peste amestecul de branzeturi cu legume si omogenizam. Adaugam si faina cernuta in compozitie, si amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam piper dupa gust si sare daca mai este nevoie.

Preincalzim cuptorul la 190 de grade si pregatim o tava de dimensiuni 24/24cm. Ungem tava cu unt iar baza o tapetam cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute pana este rumenita frumos deasupra.

Eu am lasat-o sa se raceasca dupa ce am scos-o din cuptor, apoi am servit-o cu mare pofta!

Este o reteta foooarte usor de facut, numai buna pentru zilele cand aveti multa treaba prin casa, sau cand vi se anunta musafiri. Eu am pregatit cele mai frumoase bucati pentru voi. ;)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovlecei si morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Poliana 1

20.08.2012, 08:24

gabrielaela, chiar te rog sa ma anunti

Poliana 1

20.08.2012, 08:24

Sufletista, multumesc!

Poliana 1

20.08.2012, 08:24

Gabytza, multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovlecei