Placinta cu foi fragede si branza dulce

de Sim0na in Prajituri, 18 Iul 2012 | 15632 vizualizari

 

Cu cateva modificari, reteta este a lui Gaby, caruia ii multumesc :-*

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 4 linguri untura
  • 650 g faina alba 000
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • sare
Umplutura:
  • 850 g branza dulce de vaci de casa
  • 6 oua
  • 3 linguri gris
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • 4 linguri zahar
  • 1 ou ptr uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu foi fragede si branza dulce:

Faina am amestecat-o cu praful de copt, cernandu-le impreuna. Intr-un bol am amestecat untura cu zaharul, apoi am adaugat faina in ploaie, ouale, sarea si laptele. Am framantat cu mana pana ce am obtinut un aluat elastic si nelipicios din care am intins 2 foi pentru o tava de 25/30 cm. Am impartit aluatul in doua, iar pe masa infainata am intins cu sucitorul prima foaie. Am uns tava cu unt si am asezat tava. Am dat la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, la 180 grade.

Am pregatit si cealalta foaie, si am amestecat ingredientele pentru umplutura, mixandu-le bine-bine. Pentru ca branza mea a fost mai uscata, nu am adaugat decat 3 linguri de gris, dar am marit numarul de oua. Am scos tava din cuptor si am pus umplutura, iar deasupra am pus cealalta foaie. Am intepat foaia cu o furculita, apoi am uns cu oul batut. Am dat la cuptor ptr 40 minute, sau pana cand placinta este rumena. Cand a fost gata am pudrat-o cu zahar pudra, am portionat-o si am papat pe fuga cateva bucati!  Cate o bucata ptr fiecare!!

TIPS-URI

1

In umplutura merge de minune o mana-doua de stafide... Eu am uitat ca nu mai am si... n-am mai coborat sa cumpar :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foi fragede si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

mena29 1

27.07.2012, 10:55

Sim0na 1

27.07.2012, 11:39

gaby_d, nu mai zice asa, ca oricum faci niste poze super!!! Totusi iti doresc sa le ai si pe alea! Nici eu nu am vre-o fita de aparat.. dar nu ma las
Mena

babi5 1

24.11.2013, 18:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce