Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite

de Rux in Mancaruri de post, 16 Noi 2010 | 7722 vizualizari

 

O placinta numai buna de servit calda , aburinda, alaturi de un pahar cu iaurt...

 

INGREDIENTE

  • 700 gr branza sarata( oaie, feta, telemea sau ce aveti)
  • 1 pachet foi yufka( contine trei foi imense)
  • 5 oua
  • 7 linguri pline de smantana
  • 1 legatura marar
  • 125 gr nuci zdrobite
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite:

1. Ungeti cu unt o tava pentru copt( patrata, rotunda cum doriti)

2. Preparati compozitia de branza: branza, 3 oua, mararul tocat, 3 linguri de smantana, se amesteca foarte bine.

3. Preparati compozitia de smantana: 4 linguri pline de smantana impreuna cu 2 oua se amesteca foarte bine.

4. Se prajesc nucile maruntite bine inainte la blender ( eu am folosit nuci braziliene zdrobite) pentru maxim un minut in tigaie intr-o lingura de ulei de masline, apoi se adauga la branza.

5. Se desfac cu grija foile, se ia prima tava se intinde in tava pregatite, se stropeste cu sosul de smantana si se unge fiecare coltisor foarte bine( folositi-va de mana sau de pensula de uns)

6. Turnati compozitia, adaugati a doua foaie deasupra, procedati ca la prima si ungeti bine peste tot. Turnati si restul de smantana si presarati mararul.

7. Dati la cuptor pentru 35 de minute la 180 grade sau in functie de cuptor.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite 63344
retete culinare - Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite 63345
retete culinare - Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite 63346
retete culinare - Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite 63347
retete culinare - Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite 63348

COMENTARII (3)

Sylvia 1

17.11.2010, 16:59

si din asta as gusta

Rux 1

17.11.2010, 17:22

Te invit cu drag!

nilgun 1

04.09.2013, 20:18

yufka vine din limba turca...se pprepara in casa...foi imense..si se umplu asa in strauri...deliciu,,,am mancat la o verisoara , au copt foile la tara in cuptor...yummyy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59