Desert placinta cu gem de gutui

de mirela0911 in Prajituri, 18 Oct 2015 | 8705 vizualizari

 

A iesit o prajitura atat de buna si aromata, incat va trebui repetata!

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 1 ou mare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • 2 linguri gris
  • gem de gutui proaspat facut
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu gem de gutui:

Intr-un bol se amesteca oul cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul. Se omogenizeaza bine apoi se adauga faina si praful de copt, amestecand pana obtinem o compozitie mai groasa. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand faina cat este necesar pentru a se obtine un aluat omogen. Se imparte in doua si se intind 2 foi.

In tava tapetata cu hartie de copt se asaza prima foaie, se presara o lingura de gris, apoi se intinde deasupra gemul de gutui (eu am avut proaspat facut). Deasupra se presara cealalata lingura cu gris si se asaza a doua foaie.

Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi in loc de gem, mere rase si necalite.

2

Pentru un plus de aroma se poate adauga in gem putina scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

dantes 1

08.11.2015, 06:40

Buna!

Rahela Velicu 1

14.03.2016, 21:28

kytz 1

13.10.2017, 14:14

Minunată!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta