Placinta cu ghebe

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2015 | 643 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza sarata
  • 200 gr ghebe proaspete
  • 4 linguri cu smantana
  • 5 oua potrivite
  • 4 foi de placinta
  • Pentru uns: un ou si o lingura cu smantana
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ghebe:

Spalam foarte bine ghebele si le frigem pe tava de aragaz.

Intre timp faramam branza, adaugam ouale si smantana, omogenizand totul.

Intr-un vas de yena, uns cu unt, intindem foile de placinta si turnam compozitia de branza, dupa care adaugam ghebele fripte.

Ungem foile de deasupra cu ou batut amestecat cu smantana si dam vasul la cuptor pana ce placinta se rumeneste frumos.

Se lasa la racit in cuptor.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca branza nu este suficient de sarata, se poate adauga sare dupa gust.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu ghebe 410483
retete culinare - Placinta cu ghebe 410484
retete culinare - Placinta cu ghebe 410485
retete culinare - Placinta cu ghebe 410486
retete culinare - Placinta cu ghebe 410487
retete culinare - Placinta cu ghebe 410488
retete culinare - Placinta cu ghebe 410489
retete culinare - Placinta cu ghebe 410491
retete culinare - Placinta cu ghebe 410492
retete culinare - Placinta cu ghebe 410493
retete culinare - Placinta cu ghebe 410495
retete culinare - Placinta cu ghebe 410496
retete culinare - Placinta cu ghebe 410497
retete culinare - Placinta cu ghebe 410499
retete culinare - Placinta cu ghebe 410501
retete culinare - Placinta cu ghebe 410502
retete culinare - Placinta cu ghebe 410503
retete culinare - Placinta cu ghebe 410505
retete culinare - Placinta cu ghebe 410506

COMENTARII (18)

mirela0911 1

03.11.2015, 06:56

Ce bunătate!

Dya Daniela Andrei 1

03.11.2015, 08:51

Gherca Daniela 1

03.11.2015, 09:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55