Placinta cu iaurt

de miremirc in Prajituri, 13 Oct 2012 | 13195 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 400 g foi de placinta
  • 8 oua
  • 900 g iaurt gras
  • 380 g zahar
  • 3 lg gris
  • 150 g unt topit
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100 ml rom
  • 100 g stafide aurii
  • 2-3 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Punem stafidele intr-un bol mic si le acoperim cu rom .(2 ore)
Foile de placinta le scoatem de la congelator si le lasam la temperatura camerei sa se dezghete (aproximativ 1 ora si jumatate) .
Intr-un castron mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand.

Peste aceasta spuma de oua turnam iaurtul amestecat cu 2 lg de gris. Adaugam si coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie si la sfarsit stafidele stoarse de rom.

Lasam deoparte compozitia si ne ocupam de foi.
Foile le numaram si le impartim in 2. Topim untul.
Tava (25*35 cm) in care vom coace placinta o ungem cu unt topit (folosindu-ne de o pensula de silicon), asezam prima foaie, o ungem cu unt topit, urmatoarea foaie ,iarasi unt topit (eu am avut 7-8 foi ), presaram lingura de gris care a ramas, turnam compozitia cu iaurt si oua si din nou asezam o foaie de placinta, o ungem cu unt topit si tot asa pana la epuizarea tuturor foilor.

Marginile le-am indoit spre interiorul placintei.
Dam la cuptor pana se rumenesc foile, apoi scoatem prajitura , presaram peste ea zaharul pudra si acoperim cu un prosop. Lasam placinta acoperita pana se raceste, apoi o taiem.

Excelent de buna ! :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

13.10.2012, 20:46

Uite eu nu am facut niciodata desi am vazut de multe ori reteta asta si la alte fete si arata asa bine

mamaieelena 1

13.10.2012, 22:05

exceptionala si imi place f mult am facut-o si eu cu multi ani in urma

miremirc 1

14.10.2012, 09:54

Fetelor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu iaurt