Placinta cu iaurt

de Ela68 in Prajituri, 4 Iul 2014 | 41924 vizualizari

 

Daca n-ati incercat pana acum aceasta placinta, v-o recomand din toata inima. Este foarte gustoasa si foarte usor de facut. Nu este un desert de gala, insa fiecare feliuta te imbie la alta. Spor la prajiturit !

 

INGREDIENTE

  • 12 foi de placinta
  • 8 oua
  • 300 gr zahar
  • 900 gr iaurt
  • 150 gr stafide
  • coaja de lamaie rasa
  • 200 ml ulei
  • esenta vanilie
  • zahar pudra pentru deasupra
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

1. Foile se lasa la dezghetat.

2. Ouale se bat cu zaharul, apoi se adauga iaurtul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

3. Stafidele se lasa la inmuiat in putina apa cu esenta de rom.

4. Se impart foile in patru rezultand trei foi pe strat. Se unge tava cu ulei si se aseaza primele trei foi unse fiecare cu ulei. Adaugam o treime din compozitia de iaurt si presaram deasupra 50 gr de stafide scurse bine de apa in care au stat. Urmeaza alternativ un strat de foi unse bine cu ulei  si un strat de crema, pana la epuizarea acestora.

5. Se lasa in cuptorul preincalzit cca 40-45 minute , la foc mediu, pana ce se rumeneste deasupra. \6. Dupa racire, se portioneaza dupa preferinta si se orneaza cu zahar pudra.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Merisor 1

06.07.2014, 08:29

Si eu am facut acest gen de placinta, dar foile le-am rupt si le-am amestecat cu compozitia de iaurt

mirela0911 1

06.07.2014, 09:41

Din "cauza" prajituricii tale mi-am luat si eu foi de placinta!

Ela68 1

06.07.2014, 12:53

E buna oricum, Meri
Mirela, asa am patit si eu, am vazut-o la Mihaela.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si iaurt