Placinta cu iaurt

de babi5 in Dulciuri, 6 Iul 2014 | 2714 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Elei pentru care ii multumesc. Am respectat intrutotul eu adaugand in plus 6 linguri de gris. Rezultatul este super super bun. Data viitoare, daca voi mai face diminuez putin uleiul, fiindca mi se pare un picut prea uleioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 8 oua
  • 350 gr zahar
  • 800 ml iaurt
  • 2 zahar vaniliat
  • coaja de lamaie
  • 150 gr stafide
  • esenta rom
  • Zahar pudra
  • 150 ml ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Foile de  placinta se lasa sa se dezghete la  temperatura camerei. Stafidele se pune la inmuiat cu putina esenta rom si apa calda. Apoi ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vaniliat. Se adauga iaurtul, apoi mai mixam bine si adaugam si grisul.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem foile una cate una si ungem cu ulei (foile se impart in trei parti egale, eu am avut in pachet 18 foi). Se pun primele sase ungand fiecare foaie cu ulei, punem jumatate din crema obtinuta, apoi iarasi punem sase foi unse si jumatatea cealalta de crema. Incheiem cu ultimile sase foi. Se unge ultima foaie cu ulei (eu am uns-o si cu iaurt si cand am introdus-o in cuptor si inainte de a o scoate cu 10 minute).

Am introdus tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute. Apoi am scos placinta din cuptor am acoperit-o cu un servet de bucatarie lasand-o sa se raceasca (ca foile sa ramana moi) si pe urma am portionat-o.

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 45/ 35 cm, este exact la marimea foilor de placinta

2

Si asa cum a specificat si Ela nu este un desert de gala, dar este foarte foarte bun si vi-l recomand cu mare drag

3

Nu am folosit zahar pudra, am lasat-o in varianta originala

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

babi5 1

06.07.2014, 21:27

Asa esteAndreea draga si se prepara si usor si repede

babi5 1

06.07.2014, 21:29

Rovsi,Robert_badica,reisnaor_2006multumesc

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu capsuni (reteta video)