Placinta cu iaurt

de Lau in Dulciuri, 21 Apr 2015 | 1327 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 2 linguri untura
  • 2 linguri margarina
  • 1 praf de copt
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • Umplutura
  • 500 g iaurt
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • coaja de portocale
  • stafide
  • Uns
  • 3 linguri margarina
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Aluat:

Cernem faina intr-un lighean adaugam sarea, zaharul si praful de copt, amestecam dupa care facem o gaura in mijloc.

Adaugam galbenusurile, untura, margarina si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele, framantam un aluat elastic si nelipicios.

Intindem coca pe masa infainata o ungem cu margarina si o impaturim, o invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Umplutura:

Intr-un bol adaugam iaurtul, galbenusurile, zaharul si coaja de portocale, amestecam bine dupa care adaugam albusurile spuma, amestecam si dam la rece 10 min. 

 Impatim coca in 3 bucati.intindem coca pe masa infainata si o adaugam in tava tapetata cu hartie de copt, tapetand si pereti tavi, adaugam umplutura, stafide deasupra si taiem surplusul de aluat. Repetam pana terminam

Ungem ultima foaie cu galbenusul amestecat cu zaharul pudra si laptele.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 30-40 min facem testul cu scobitoarea.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu iaurt 376936
retete culinare - Placinta cu iaurt 376937
retete culinare - Placinta cu iaurt 376938
retete culinare - Placinta cu iaurt 376939
retete culinare - Placinta cu iaurt 376940
retete culinare - Placinta cu iaurt 376941
retete culinare - Placinta cu iaurt 376942
retete culinare - Placinta cu iaurt 376943

COMENTARII (16)

Catalina L 1

21.04.2015, 21:00

Imi place

Rocsi 1

21.04.2015, 21:28

Sa stii ca iau si eu o bucatica!

tarasmariana 1

22.04.2015, 08:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21