Placinta cu iaurt

de noiinbucatarie in Prajituri, 22 Apr 2016 | 951 vizualizari

 

O placinta foarte buna, aromata si insiropata! Este delicioasa! Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/placinta-cu-iaurt/

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foietaj de 400 g
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • zeama de la o portocala
  • 6 linguri de zahar
  • 350 g iaurt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine.Se opreste 1 foie de placinta, iar restul se vor faramita si se vor adaugapeste compozitia de oua cu iaurt.

Se unge o tava cu ulei si se pune  foaia de placinta oprita.

Compozitia cu iaurt se pune in tava si se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C.

Se pregateste siropul pentru placinta: se caramelizeaza 6 linguri de zahar, iar cand incepe sa se faca maro, se adauga 200 ml apa calda si se lasa pe foc pana cand se topeste zaharul. Se adauga zeama de la o portocala si se mai lasa pe foc sa clocoteasca.

Siropul se toarna usor peste placinta fierbinte sa se absoarba bine. Se lasa la racit si apoi se portioneaza. Este foarte moale si aromata.

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui zeama de portocale cu zeama de lamaie sau le puteti combina.

2

Puteti pudra prajitura cu zahar pudra.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu iaurt 439591
retete culinare - Placinta cu iaurt 439592
retete culinare - Placinta cu iaurt 439593
retete culinare - Placinta cu iaurt 439594

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

24.04.2016, 15:25

tare buna!

noiinbucatarie 1

24.04.2016, 18:51

Camelya 1

12.05.2016, 11:55

Buna placintica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S