Placinta cu iaurt

de ella 87 in Dulciuri, 14 Dec 2016 | 3968 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 galetusa iaurt (1 kg)
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 3 linguri coaja lămâie
  • 1plic zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

 Scoatem din frigider iaurtul si ouăle și le lăsăm la temperatura camerei. Se amesteca bine ouăle cu iaurtul, până ce se omogenizează, iar compozitia devine ca o crema, apoi adaugăm zahărul în ploaie, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.

În tava de plăcintă tapetata cu hartie de copt, se așază 2 foi pe care le ungem cu puțin ulei și se toarnă o parte din umplutură,  si continuam pana la ultima foaie. Se poate unge cu ou batut, dar nu este obligatoriu.

Punem tava in cuptorul preincalzit si coacem placinta la 180 de grade C, pentru circa 20, 25 de minute. Foile de deasupra ar trebui să fie rumenite atunci, placinta este gata. Usor si rapid de facut. Poftă bună! ( eu am avut doar 4 oua, a ieșit și așa, gustoasa, puteți pune și o mana de stafide în aluat)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Merisor 1

14.12.2016, 19:37

Tare bună plăcinta ta cu iaurt!

miki_a 1

17.12.2016, 15:15

Imi place!!!

diaconta 1

17.12.2016, 22:09

stiu cat e de buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt