Placinta cu iaurt si merisoare

de papabundetot in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 3184 vizualizari

 

Am auzit intamplator de aceasta placinta si mi-a placut imediat ideea.recunosc ca nu cred ca m-as fi gandit vreodata la placinta cu iaurt,dar,odata ce am descoperit-o am vrut neaparat sa o incerc si eu,dar….binenateles in varianta mea :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg iaurt
  • 9 oua
  • 4 linguri zahar brun
  • 100 gr merisoare uscate
  • 50 ml vin rosu
  • coaja de la o limeta si zeama de la o jumatate
  • 20 gr unt topit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si merisoare:

Am scos foile de placinta din congelator cu aproximativ o ora inainte de a incepe sa lucrez la placinta.Am uns o tava cu unt,am pus in ea cam jumatate din foi,ungand cu unt tot a 3-a foaie.

Intr-un castron am batut spuma 9 albusuri,am adaugat peste ele unul cate unul 8 galbenusuri( al 9-lea galbenus l-am pastrat pentru a unge foile deasupra),am adaugat coaja de limeta,zaharul brun,am mixat bine apoi am adaugat iaurtul.Am amestecat bine.

Merisoarele au stat cam o ora la inmuiat in vin rosu demidulce,apoi le-am scurs bine si le-am incorporat in amestecul pentru placinta.

Peste primul strat de foi am pus compozitia de iaurt,apoi restul de foi,tot asa ungand cu unt tot a 3-a foaie pana am terminat cu toate foile.Deasupra am uns foaia cu galbenus,am presarat zahar brun si am dat tava la copt pana cand foile s-au rumenit frumos si umplutura de iaurt s-a intarit.

Am pus deasupra tavii un prosop umed si am lasat asa pana cand placinta s-a racit complet.Delicioasa placinta,nu m-as fi gandit vreodata sa fac,dar acum ca am incercat abia astept sa o fac dar in alte combinatii si cu ceva mai multe arome.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

23.11.2014, 22:10

Ce buna !!!

claudiaO 1

24.11.2014, 08:19

ararta tare bine!!!

papabundetot 1

24.11.2014, 10:11

Mery,cu merisoare nu cu merisori

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta de foi cu mere