Placinta cu iaurt si merisoare

de mirela0911 in Prajituri, 15 Aug 2016 | 6406 vizualizari

 

Este o placinta delicioasa si care nu necesita foarte mult timp pentru a o prepara!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta Linco
  • ulei pt uns foile
  • 1 kg iaurt cu 6% grasime (se poate si mai gras)
  • 5 oua mari
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g merisoare
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • zahar pudra vanilat pt pudrat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si merisoare:

Se lasa foile la temperatura camerei pentru a se dezgheta, timp de o jumatate de ora.

In acest timp se prepara umplutura. Ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga iaurtul si se amesteca usor pentru a ramane compozita aerata. La final se adauga coaja rasa de lamaie si merisoarele. Se amesteca din nou si se lasa deoparte. 

Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt sau foarte bine unsa cu unt.

Se ia cate o foaie de placinta si se unge cu ulei, in set de trei foi. Se aseaza setul de foi in tava apoi se toarna 1/3 din umplutura. Se ung alte trei foi cu ulei, se aseaza in tava apoi se toarna a doua parte de crema, procedand la fel cu restul de foi. Deasupra vor ramane doar foile.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa aproximativ 40 de minute, pana se rumenesc frumos foile de deasupra. Cand este gata, se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop umed pentru 10 minute.

Se da la rece apoi se portioneaza, se presara deasupra zahar pudra vanilat si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot inlocui merisoarele cu stafide, sau chiar lasata simpla, este la fel de buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

kytz 1

19.12.2016, 12:28

Minunate prajituri faci, Mirela! pap si din asta cu placere!

mirela0911 1

19.12.2016, 19:46

Vă mulțumesc!

Ancutsa 1

17.03.2020, 16:20

O bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Stelute cu scortisoara