Placinta cu iaurt si stafide

de Angelina_Elena in Prajituri, 25 Sep 2012 | 8448 vizualizari

 

By Elucubratiiculinare...multumesc,e deliciosa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta Morarita
  • 100 ml ulei
  • 900 g iaurt
  • 250 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lingurita gris
  • 150 g stafide
  • unt (pentru tapetat tava)
  • un praf de sare
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si stafide:

Inainte cu 30 de minute sa ne apucam de treaba, scoatem foile de placinta din congelator.

Intre timp mixam bine cele 8 oua cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam coaja rasa de lamaie si un praf de sare.

La final adaugam iaurtul si grisul si mixam in continuare pana se omogenizeaza compozitia.

Foile de placinta se impart in trei.

Intr-o tava unsa bine cu unt, aranjam in tava o treime din foi unse toate cu ulei.

Turnam o treime din compozitia de iaurt si presaram deasupra 50 g de stafide.

Acoperim cu alt strat de foi (unse toate cu ulei) si continuam la fel pana la epuizarea foilor si a compozitiei de iaurt.

Batem oul bine cu smantana si zaharul pudra, apoi ungem cu aceasta compozitie foaia de deasupra.

Dam placinta la cuptorul preincalzit pentru 30-40 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

O sa se umfle un putin in timpul coacerii, dar va reveni la normal dupa ce o scoatem din cuptor.

Dupa ce se raceste se taie dupa preferinta!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

Angelina_Elena 1

28.09.2012, 22:04

multumesc frumos Ruxy!

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:18

am incercat-o si eu! E bunaaaaa

Angelina_Elena 1

02.10.2012, 23:39

Stiu draga mea, de la tine am luat reteta, si cu ocazia asta vreau sa iti multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu aroma de portocale