Placinta cu mere

de Bunica in Prajituri, 2 Noi 2009 | 15786 vizualizari

 

Nu este sofisticata , dar este foarte buna !

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 250 ml apa
  • 9 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de otet
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare ( aproape 700 g.)
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • Umplutura:
  • 5 mere mari
  • 100 g. unt
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara pisata
  • 1 plic de zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Aluatul: se amesteca intr-un castron apa ,oul ,uleiul , sarea , praful de copt si otetul.

Se adauga faina si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de tare.

Se imparte in doua si se intinde pe planseta cat mai subtire. Se unge cu jumatate de pachet de unt sau margarina fiecare foaie. Foaia se imparte in mai multe triunghiuri impachetandu-se din exterior spre interior. Se lasa sa se odihneasca pana se repeta operatia la a doua foaie.

Umplutura:

Se curata merele de coaja ,se taie in jumatati, se scoate cotorul cu seminte si se taie in felii de 1 cm. latime.

Intr-o tigaie se topeste o parte din unt si se adauga 1 lingura de zahar caramelizandu-se usor.

Se adauga merele rumenindu-se usor pe ambele parti. Se scot cu o paleta si se lasa sa se raceasca.

Se pregateste tava: se unge , se tapeteaza cu hartie de copt unsa.

Se intinde o foaie, se pune in tava , se aseaza merele pe un singur rand. Se presara, peste mere , praf de scortisoara si zahar vanilat. Se intinde a doua foaie , se pune peste mere si se taie inainte  de a fi bagata in cuptor. Se baga in cuptorul incins si se lasa la copt pana devine aurie.

TIPS-URI

1

Am caramelizat intai zaharul si apoi am facut foaia.

2

Daca se consuma untul de tigaie se pune altul in continuare.

3

Cand se raceste se pudreaza sau nu dupa dorinta.

4

Am folosit tava dreptunghiulara a aragazului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca zapada