Placinta cu mere

de Bunica in Prajituri, 2 Noi 2009 | 10241 vizualizari

 

Nu este sofisticata , dar este foarte buna !

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 250 ml apa
  • 9 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de otet
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare ( aproape 700 g.)
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • Umplutura:
  • 5 mere mari
  • 100 g. unt
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara pisata
  • 1 plic de zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Aluatul: se amesteca intr-un castron apa ,oul ,uleiul , sarea , praful de copt si otetul.

Se adauga faina si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de tare.

Se imparte in doua si se intinde pe planseta cat mai subtire. Se unge cu jumatate de pachet de unt sau margarina fiecare foaie. Foaia se imparte in mai multe triunghiuri impachetandu-se din exterior spre interior. Se lasa sa se odihneasca pana se repeta operatia la a doua foaie.

Umplutura:

Se curata merele de coaja ,se taie in jumatati, se scoate cotorul cu seminte si se taie in felii de 1 cm. latime.

Intr-o tigaie se topeste o parte din unt si se adauga 1 lingura de zahar caramelizandu-se usor.

Se adauga merele rumenindu-se usor pe ambele parti. Se scot cu o paleta si se lasa sa se raceasca.

Se pregateste tava: se unge , se tapeteaza cu hartie de copt unsa.

Se intinde o foaie, se pune in tava , se aseaza merele pe un singur rand. Se presara, peste mere , praf de scortisoara si zahar vanilat. Se intinde a doua foaie , se pune peste mere si se taie inainte  de a fi bagata in cuptor. Se baga in cuptorul incins si se lasa la copt pana devine aurie.

 

TIPS-URI

1

Am caramelizat intai zaharul si apoi am facut foaia.

2

Daca se consuma untul de tigaie se pune altul in continuare.

3

Cand se raceste se pudreaza sau nu dupa dorinta.

4

Am folosit tava dreptunghiulara a aragazului.

COMENTARII (6)

Bunica

Bunica 1

03.11.2009, 21:01

Fetelor, imi pare rau, dar "a batut-o vantul "

Michelle

Michelle 1

03.11.2009, 22:57

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:31

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!