Placinta cu mere

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 23 Oct 2011 | 15108 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • Foi:
  • 170 g unt
  • 150 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 700 g faina
  • 15 g praf de copt
  •  
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • Zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Foi:

Untul se freaca cu zaharul pana ce acesta incepe sa se topeasca,apoi se adauga galbenusurile,pe rand,mixand dupa fiecare. Se adauga si laptele caldut si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia umeda (se schimba paletele pentru aluat). Se formeaza o bila de aluat care se da la frigider pana la prepararea umpluturii:

 Umplutura:

Merele se dau pe razatoarea cu gauri mai mari,se stropesc cu zeama de lamaie si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul,untul si scortisoara. Se calesc 7 minute,apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca.

 Aluatul se scoate din frigider,se imparte in doua parti egale si se intinde prima foaie care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Merele se scurg de siropul lasat si se aseaza peste foaia de aluat. Se acopera cu cealata foaie.

 Prajitura se coace timp de aproximativ 45 minute la temperatura medie-mica. Se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se proportioneaza.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu mere 130475
retete culinare - Placinta cu mere 130476
retete culinare - Placinta cu mere 130477
retete culinare - Placinta cu mere 130478
retete culinare - Placinta cu mere 130479
retete culinare - Placinta cu mere 130482
retete culinare - Placinta cu mere 130487
retete culinare - Placinta cu mere 130489

COMENTARII (9)

Lau 1

24.10.2011, 13:46

delicioasa

MotanLaOale 1

24.10.2011, 16:33

buna buna

MIUTA 1

28.10.2011, 15:30

Excelenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!