Placinta cu mere

de Denissa in Prajituri, 20 Noi 2011 | 1600 vizualizari

 

Excelenta pentru o zi de post.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. margarina
  • 4 linguri de zahar
  • 12 linguri apa minerala
  • 1 plic praf de copt (sau 2 lingurite rase)
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • mere rase
  • zahar
  • scortisoara
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Se amesteca margarina, apa minerala, praful de copt stins si faina. Se framanta un aluat care se da la rece pentru 2 ore.

Intre timp facem umplutura de mere rase la care adaugam zahar, zahar vanilat, scortisoara.

Scoatem aluatul de la rece si intindem 2 foi. Asezam o foaie intr-o tava peste care punem umplutura de mere, stoarse in prealabil de zeama, si apoi cea de a 2 foaie.

Se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

 

TIPS-URI

1

peste umplutura de mere se poate presara gris, avand astfel certitudinea ca zeama pe care o vor lasa merele nu va afecta prajitura.

COMENTARII (9)

mihaelaM 1

20.11.2011, 21:04

cu toate ca am facut si eu zilele trecute dar tot mai vreau

Lau 1

20.11.2011, 21:21

vreau si eu ca mie pofta

brunetica 1

18.12.2011, 08:28

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D