Placinta cu mere

de Rocsi in Prajituri, 23 Noi 2011 | 5907 vizualizari

 

O placinta de post,super delicioasa si pufoasa...o reteta ce ii apartine lui Julie(multumesc mult draga mea)..e cert ca o sa o mai repet ca prea mult ne-a placut!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 14 linguri apa minerala
  • 20 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 650-750 gr faina(la julie scria 200 gr pentru o rulada,dar cand am framantat mi s-a parut foarte putina..nu era deloc tare aluatul)
  • umplutura:
  • 2 kg mere
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Mai intai pregatim umplutura ca sa se raceasca.

Spalam merele si le curatam de coaja.

Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari,apoi le stoarcem de suc.(pe care il beti,doar nu il aruncati;)).

Intr-o tigaie punem uleiul si apoi merele.

Adaugam zaharul si zaharul vanilat.

Le lasam pe foc cam 10-15 minute,timp in care tot invartim in ele.

La urma presaram scoartisoara,le amestecam bine si le dam la rece.

Aluatul:

Intr-un vas punem 6 linguri de ulei si 4 de faina.

Le amestecam bine si le dam pe foc 1-2 minute,cat sa obtinem un sos grosut.

Intr-un bol punem faina.

Peste adaugam restul de ulei,apa minerala,otetul,zaharul,praful de copt,esenta,si coaja rasa de portocala.

Framantam bine pana toate ingredientele sunt omogenizate.

Impartim aluatul in doua.

Intindem cate o foaie din fiecare bucata si le ungem cu sosul din faina si ulei,pe care la fel,il impartim in mod egal.

Rulam foile,le punem in folie alimentara si le dam la frigide circa 2 ore.

Dupa acest timp le scoatem,le framantam putin,pe fiecare in parte si intindem iar doua foi.

Asezam umplutura de mere pe fiecare si le rulam bine.

Luam o tava ,punem hartie de copt in ea si asezam placintelele in ea(cred ca pot fi puse si in tavi de chec).

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,cam 40-50 minute.

Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca,apoi le pudram cu zahar.

Sa aveti pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

24.11.2011, 18:44

multumesc dragelor.este foarte delicioasa si nici nu zici ca este de post,serios va zic!!!

MIUTA 1

24.11.2011, 23:16

Ce frumoasa e vreau si eu

Rocsi 1

25.11.2011, 10:40

multumesc miuta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt