Placinta cu mere

de mihaelaM in Dulciuri, 21 Ian 2012 | 4103 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUAT

  • 500g faina
  • 100g unt
  • drojdie(cat o nuca)
  • lapte
  • 1lingurita rasa sare
  • 1lingura zahar

UMPLUTURA

  • 1kg mere
  • 100g unt
  • 3linguri zahar
  • 1lingurita rasa scortisoara
  • nuci
  • miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Cernem faina intr-un lighenas,iar in mijloc vom forma un cuib unde vom pune drojdia,sarea,zaharul,untul si laptele caldut.Framantam aluatul dupa care il lasam sa creasca.

Intre timp curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari dupa care vom pune intr-o cratita la calit impreuna cu untul si zaharul.Mestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.

Spargem nucile le taiem ,iar cand merele sunt gata punem si nucile.Amestecam totul si lasam sa se raceasca.

Dupa ce merele s-au racit putem intinde foaia din alut pe care o vom umple si o vom rula dupa care o vom pune intr-o tava unsa cu unt si tot asa pana tava s-a umplut.

Dam la cuptorul incins pana se rumeneste.O scoatem din cuptor dupa care o ungem cu miere.

Eu am lasat-o sa se raceasca...nu-mi place calda.Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere de post (2)