Placinta cu mere

de Anamaria Cook in Prajituri, 24 Apr 2012 | 4744 vizualizari

 

Zilele trecute imi era o pofta nebuna de placinta cu mere si cum logodnicul meu nu a incercat niciodata reteta romaneasca m-am gandit sa o prepar pentru toata familia, a avut un succes nebun.

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL:
  • 500g faina
  • 150g margarina
  • 150g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • UMPLUTURA:
  • 9-10 mere potrivite
  • 12 linguri de zahar
  • scortisoara dupa gust, eu am pus doua linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

  Intr-un bol incapator puneti faina, zaharul, margarina, praful de copt si oul apoi amestecati totul bine pana se formeaza un aluat pufos.

  Impartiti aluatul in doua parti egale impaturitile in folie alimentara si punetile la frigider pana este gata umplutura.

  Curatati merele de coaja.

  Dati merele prin razatoarea mare si puneti-le intr-o cratita pe foc mic.

  Adaugati zaharul si scortisoara si caliti merele pana se incheaga compozitia. Lasati sa se raceasca.

  Ungeti o tava de cuptor cu un strat de margarina apoi tapetati cu faina.

  Scoateti aluatul din frigider intindeti o foaie si asezati-o pe fundul tavii, intepati cu o furculita din loc in loc.

  Puneti merele calite in tava si nivelati cu o lingura.

  Intindeti cealalta foaie si asezati-o peste compozitia de mere, intepati cu furculita din loc in loc si ungeti cu un ou batut.

  Puneti la cuptor la 180C/ 350F/ gaz 4 pentru 35-40 de minute sau pana se formeaza o crusta aurie.

   Lasati placinta sa se ''odihneasca'' cam 10 minute apoi portionati dupa preferinta ornati cu zahar pudra si gata de servit.

  POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere