Placinta cu mere

de LadyCrs in Dulciuri, 30 Mai 2012 | 1096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi plăcintă
  • scorțișoară
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • zahăr ( cât doriți, mie nu îmi place extraordinar de dulce)
  • margarină sau unt pentru uns
  • ulei
  • mere ( 2 kg am folosit eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Am lăsat foile sa se decongeleze. În pachet au fost 10 foi pe care le-am împărțit în 5 părți a câte două foi fiecare și am procedat astfel: am uns cu ulei, am adăugat merele pe care le-am stors bine de zeamă (împărțiti compoziția astfel încât să ajungă pentru toate ruladele), zahăr vanilat, zahăr, scorțișoară -  pe toată suprafața foii. Apoi am împachetat-o ca pe o ruladă și am pus-o în tavă, care a fost unsă cu margarină. Am repetat procedeul până am umplut toate foile și le-am așezat una lângă alta în tavă. Înainte de a o introduce în cuptor ungem fiecare ruladă cu margarină și presărăm puțin zahăr și scorțișoară. Se lasă la cuptor între 25-30 de minute la foc mediu.

După ce se răcește o tăiem și o servim. :)

 

TIPS-URI

1

dacă aveți și nucă...este și mai delicioasă!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu mere 164832
retete culinare - Placinta cu mere 164833
retete culinare - Placinta cu mere 164834
retete culinare - Placinta cu mere 164835
retete culinare - Placinta cu mere 164836
retete culinare - Placinta cu mere 164837
retete culinare - Placinta cu mere 164838
retete culinare - Placinta cu mere 164839

COMENTARII (15)

iri_iri 1

31.05.2012, 00:00

Sim0na 1

31.05.2012, 08:55

Buna tare placintica!!

Laly 1

31.05.2012, 20:20

Ce buna este placinta cu mere

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55